FC Barcelona, cea mai bună echipă din lume în ultimii zece ani, Şahtior, cea mai mare evoluţie. Vezi aici ce echipe mai sunt în top!

Formaţia spaniolă FC Barcelona a fost desemnată cea mai bună echipă din lume a ultimilor zece ani într-un clasament realizat de Federaţia Internaţională de Istorie şi Statistică a Fotbalului (IFFHS) şi dat publicităţii vineri.

207 afișări
Imaginea articolului FC Barcelona, cea mai bună echipă din lume în ultimii zece ani, Şahtior, cea mai mare evoluţie. Vezi aici ce echipe mai sunt în top!

FC Barcelona, cea mai bună echipă din lume în ultimii zece ani, Şahtior, cea mai mare evoluţie. Vezi aici topul! (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Cu 2.550 de puncte, FC Barcelona a devansat trei echipe din Anglia: Manchester United (locul doi - 2.523 de puncte), Liverpool (locul trei - 2.414 puncte) şi Arsenal (locul patru - 2.410 puncte).

Deţinătoarea Ligii Campionilor, Internazionale Milano, ocupă locul cinci, cu 2.358 de puncte, urmată de germanii de la Bayern München, cu 2.315 puncte.

AC Milan se află pe poziţia şaptea, cu 2.296 puncte, în timp ce Real Madrid este a opta, cu 2.257 puncte.

Chelsea Londra s-a clasat pe nouă, cu 2.235 puncte, în timp ce Boca Juniors încheie Top Ten, cu 2.095 puncte.

Echipa cu cea mai mare evoluţie în acest top este Şahtior Doneţk, formaţia antrenată de românul Mircea Lucescu, care a reuşit să ajungă în prima decadă a secolului pe locul 24, deşi anterior nici măcar nu se aflase în clasament.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici