Federer va sta departe de terenul de tenis, după o nouă operaţie la genunchi. Elveţianul speră, totuşi, la revenirea în circuit

  • Roger Federer va lipsi de la US Open şi va fi ţinut departe de circuit timp de mai multe luni.
  • Acesta are nevoie de o intervenţie chirurgicală la genunchi.
  • Elveţianul a declarat, citat de Reuters, că operaţia îi va da o "licărire de speranţă" pentru a-şi putea relua cariera.
142 afișări
Imaginea articolului Federer va sta departe de terenul de tenis, după o nouă operaţie la genunchi. Elveţianul speră, totuşi, la revenirea în circuit

Federer, în vârstă de 40 de ani, a făcut anunţul într-o înregistrare video postată pe contul său de Instagram şi a declarat că medicii i-au spus că, pentru a se simţi mai bine pe termen mediu şi lung, va avea nevoie de o intervenţie chirurgicală la genunchiul la care s-a accidentat din nou în timpul sezonului pe iarbă.

"Voi fi în cârje timp de multe săptămâni şi apoi voi fi şi în afara jocului timp de multe luni", a spus Federer. "Va fi dificil, bineînţeles, într-un fel, dar în acelaşi timp ştiu că este ceea ce trebuie să fac pentru că vreau să fiu sănătos şi vreau să alerg şi mai târziu".

Federer, care împarte recordul masculin de 20 de titluri de Grand Slam cu Rafael Nadal şi Novak Djokovic, a fost operat de două ori la genunchi în 2020, ceea ce a dus la mai mult de un an de reabilitare înainte de a reveni în acţiune în martie, la aproximativ 13 luni după eliminarea din semifinalele Australian Open de anul trecut.

El s-a retras de la Roland Garros în iunie, după ce a câştigat meciul din turul al treilea, pentru a-şi conseva forţele pentru sezonul de iarbă şi pentru a încerca să câştige un al nouălea titlu la Wimbledon, un record.

Federer a ajuns în sferturile de finală la All England Club, dar a pierdut în două seturi în faţa polonezului Hubert Hurkacz, nereuşind să câştige niciun game în setul al treilea.

Federer s-a retras apoi de la Jocurile Olimpice de la Tokyo, precum şi de la o serie de evenimente premergătoare turneului U.S. Open din 30 august-12 septembrie.

"Vreau să-mi dau o urmă de speranţă şi pentru a reveni în circuit într-o formă sau alta", a declarat Federer. "Sunt realist, nu mă înţelegeţi greşit, ştiu cât de dificil este la această vârstă, acum să fac o altă operaţie şi să încerc, dar uite, vreau să fiu sănătos şi voi trece prin procesul de reabilitare."

Spre finalul videoclipului de 97 de secunde, Federer le-a mulţumit fanilor săi pentru sprijinul acordat.

"Sunteţi mereu incredibili, vă gândiţi mereu la mine", a spus Federer. "Unii dintre voi suferiţi alături de mine, unii dintre voi îmi doresc ce e mai bun şi vor să mă vadă din nou pe teren sau să mă vadă zâmbind. Mă descurc bine, aşa că apreciez asta. Şi vă voi ţine la curent pe măsură ce avansez cu reabilitarea mea. Vă doresc tot ce e mai bun şi voi reveni în curând."

Rusul Daniil Medvedev, care a vorbit cu reporterii după ce a câştigat turneul Masters 1000 de la Toronto, a declarat că absenţa lui Federer din turneu este regretabilă pentru toată lumea şi i-a urat acestuia o recuperare rapidă.

"Vreau să spun că vârsta preia controlul. Să sperăm că îl vom putea vedea în continuare în turneu, pentru că eu cred că asta îşi doreşte. Asta îşi doreşte toată lumea", a spus Medvedev.

"Bineînţeles, chiar dacă va reveni în turneu, vom încerca să îl învingem de fiecare dată când vom juca împotriva lui, pentru că, chiar dacă este vorba despre Roger, ştiu că suntem în continuare competitori pe teren.”

"Singurul lucru pe care i-l pot ura acum ... este sănătate, recuperare rapidă şi să-l văd din nou în turneu, da, pentru că nu ştim niciodată ce se va întâmpla în continuare."

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici