FIA: Starea de sănătate a lui Bianchi este "critică, dar stabilă"

Starea de sănătate a pilotului francez Jules Bianchi, accidentat grav la Marele Premiu de Formula 1 al Japoniei, este "critică, dar stabilă", a anunţat, luni, un purtător de cuvânt al Federaţiei Internaţionale de Automobilism (FIA), la spitalul din Yokkaichi, informează AFP.

132 afișări
Imaginea articolului FIA: Starea de sănătate a lui Bianchi este "critică, dar stabilă"

Jules Bianchi (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

"Vă rog să înţelegeţi, este foarte, foarte grav", a adăugat Matteo Bonciani, după ce a discutat cu mai mulţi jurnalişti, în faţa spitalului.

Bonciani a făcut aceste precizări la rugămintea părinţilor lui Bianchi, "care nu se simt capabili să discute cu presa".

Părinţii pilotului, Philippe şi Christine Bianchi, au sosit, luni, la spitalul din Yokkaichi, unde se află internat sportivul.

De asemenea, în drum spre Japonia este şi profesorul Gerard Saillant, fondatorul Institutului creierului şi al măduvei spinării (ICM) din Paris, care a fost solicitat şi pentru fostul pilot geman Michael Schumacher, după accidentul suferit la schi.

Jules Bianchi a fost operat de urgenţă, duminică, pentru îndepărtarea unui hematom cerebral, după ce pilotul francez al echipei Marussia a fost implicat într-un incident grav în timpul Marelui Premiu al Japoniei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici