FIFA a extins la nivel mondial suspendarea a patru jucători englezi din Australia

FIFA a anunţat, miercuri, că a extins la nivel mondial suspendarea a patru jucători englezi şi a unui oficial australian urmăriţi penal în Australia pentru presupusa lor implicare într-un caz de meciuri trucate.

89 afișări
Imaginea articolului FIFA a extins la nivel mondial suspendarea a patru jucători englezi din Australia

FIFA a extins la nivel mondial suspendarea a patru jucători englezi din Australia

Cei patru jucători, componenţi ai echipei de ligă secundă Southern Stars, şi oficialul, sunt urmăriţi penal pentru că ar fi contribuit la manipularea unor rezultate în beneficiul unor pariori.

"La 23 septembrie 2013, Federaţia Australiană de Fotbal a sancţionat cinci persoane pentru că au discreditat fotbalul prin inculparea lor pentru un delict penal. Preşedintele Comisiei de Disciplină a FIFA a decis să extindă sancţiunile la nivel mondial", se arată într-un comunicat al forului internaţional.

Cei cinci sunt suspendaţi din orice activitate legată de fotbal până la o nouă examinare a cazului lor, în funcţie de desfăşurarea procedurilor judiciare.

În luna septembrie, presa australiană a scris că opt jucători ai echipei Southern Stars, între care şi un român, Cristian Cristea, au fost duşi în arestul poliţiei din Melbourne, în cadrul anchetei privind aranjarea unor meciuri. Dintre cei opt (Cristian Cristea, Ryan Hervel, Joe Woolley, Nicholas McKoy, Tamas Nagy, Jiri Kabele, Reiss Noel şi David Obaze), patru (Obaze, McKoy, Noel şi portarul Woolley) au fost acuzaţi oficial de aranjare a meciurilor pentru pariuri.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici