FIFA condamnă orice formă de violenţă, înaintea CM din Brazilia

FIFA a precizat, după ce un tânăr a fost rănit grav la Sao Paulo, în timpul unei manifestaţii împotriva Cupei Mondiale, că respectă dreptul oamenilor de a protesta, dar condamnă orice formă de violenţă.

92 afișări
Imaginea articolului FIFA condamnă orice formă de violenţă, înaintea CM din Brazilia

FIFA condamnă orice formă de violenţă, înaintea CM din Brazilia (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"FIFA respectă dreptul de a manifesta paşnic, dacă sunt respectate drepturile fiecăruia, dar condamnă orice formă de violenţă", se arată într-un mesaj al forului mondial, în care se menţionează că FIFA are încredere în autorităţile braziliene.

Un bărbat în vârstă de 22 de ani a fost rănit de două gloanţe trase de poliţia militară, sâmbătă, în timpul unei manifestaţii la Sao Paulo, la care au participat aproximativ 2.500 de persoane. Unul din gloanţe l-a lovit pe tânăr în torace, provocându-i o hemoragie internă. Luni, tânărul a ieşit din comă, dar starea sa rămâne gravă.

Manifestaţia de sâmbătă a fost paşnică la început, dar a degenerat, fiind incendiată o maşină şi distrus un vehicul al poliţiei. De asemenea, au fost distruse vitrinele mai multor magazine. 128 de persoane au fost arestate.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici