Finală Djokovic - Tsitsipas la Australian Open. Sârbul este în a 10-a finală la Melbourne

Sârbul îl întâlneşte în meciul pentru trofeu pe grecul Stefanos Tsitsipas, câştigătorul urmând să devină lider mondial ATP.

254 afișări
Imaginea articolului Finală Djokovic - Tsitsipas la Australian Open. Sârbul este în a 10-a finală la Melbourne

Novak Djokovic e în a 10-a finală la Australian Open

Novak Djokovic se află astfel în pragul celui de-al zecelea titlu de la Australian Open, un record, după ce a depăşit un început greoi şi l-a învins pe Tommy Paul cu 7-5, 6-1, 6-2, în semifinalele turneului de la Melbourne Park.

Victoria lui Djokovic, care a durat două ore şi 20 de minute, a stabilit o confruntare în finala de duminică cu Stefanos Tsitsipas, care l-a învins anterior pe Karen Khachanov cu 7-6(2), 6-4, 6-7(6), 6-3. Finala de duminică de la Melbourne Park va fi, de asemenea, o luptă directă pentru locul 1 în clasamentul ATP, învingătorul urmând să-l detroneze pe Carlos Alcaraz pe primul loc începând de luni.

Djokovic a început perfect meciul cu câte un break în game-urile doi şi 6, pentru a duce setul la 5-1. A ratat apoi o minge de set, la 40-30, însă, a avut un moment de slăbiciune, cedând game-ul de serviciu şi următoarele 3, care au făcut ca scorul să devină 5-5.

Sârbul şi-a revenit cu două game-uri şi a închis setul cu 7-5, în exact o oră, după ce a avut şi un schimb de replici cu arbitrul meciului, căruia i-a reproşat maniera de cronometrare a timpului dintre servicii.

Setul secund a fost fără istoric, jucătorul de 35 de ani cedând un singur game, într-un act în care a salvat trei mingi de break în game-ul 3.

Djokovic a continuat să domine şi în setul 3, pe care l-a câştigat în aceaşi manieră, cu 6-2, închizând meciul cu un game la zero.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici