Florian Walter: Vom uni pachetele nevândute şi vom organiza o nouă licitaţie

Preşedintele executiv al Universităţii Cluj, Florian Walter, a declarat, luni, pentru MEDIAFAX, că licitaţia pentru drepturile de televizare a partidelor din Liga I, pentru următoarele trei sezoane, se va relua la finalul lunii mai, urmând ca pachetele nevândute să fie comasate într-unul singur.

33 afișări
Imaginea articolului Florian Walter: Vom uni pachetele nevândute şi vom organiza o nouă licitaţie

Florian Walter: Vom uni pachetele nevândute şi vom organiza o nouă licitaţie (Imagine: Mircea Rosca/Mediafax Foto)

Walter, care a condus comisia de licitaţie a Ligii Profesioniste de Fotbal, a adăugat că preţul total al pachetului rezultat ar putea creşte cu 10-15 procente:

"Mă aşteptam să nu se vândă toate pachetele. Televiziunile au avut mai multe opţiuni şi au ales-o fiecare pe cea care le-a convenit cel mai mult. Nu facem nicio tragedie. Pachetele 3, 4, 5, 6 şi 7 le vom comasa într-unul singur, la care vom adăuga şi dreptul de a difuza rezumate şi vom organiza o nouă licitaţie, probabil undeva la finalul lunii mai, nu ne grăbim. Dacă nu se vor vinde, atunci oamenii nu vor avea de ales decât să vină pe stadion, câştigăm din asta. Noi, «U» Cluj, nu ne facem probleme, sigur vom juca cu 30.000 de oameni în tribune, ar putea fi o problemă pentru cluburile care se susţin în mare parte din drepturile TV", a declarat Walter pentru MEDIAFAX.

Finanţatorul Universităţii Cluj a adăugat că televiziunea publică ar putea intra în cursă, urmând să achiziţioneze pachetul cu numărul nouă:

"TVR va participa la licitaţie şi va lua pachetul nouă, e aproape sigur. Nu cred că se va ajunge să nu avem decât trei meciuri la televizor", a spus Florian Walter.

RCS&RDS a câştigat, luni, pachetul numărul 1 de meciuri din Liga I scos la licitaţie de Liga Profesionistă de Fotbal, Romtelecom pe cel de-al doilea, iar Antena 1 pe ce de-al optulea, pentru celelalte şase pachete nelicitând nimeni.

La licitaţia organizată luni, de LPF, au participat societăţile SC Antena TV Group SA, SC RCS&RDS SA şi SC Romtelecom SA. Liga a scos la licitaţie cesiunea drepturilor de televiziune (audiovizuale) prin orice mijloc tehnic a imaginilor în mişcare, însoţite sau nu de sunet, din cadrul meciurilor de fotbal ale competiţiei Liga I "PARTENER" în sezoanele competiţionale 2011/2012, 2012/2013, 2013/2014, partidele fiind împărţie în nouă pachete.

RDS&RCS şi Romtelecom au licitat pentru pachetul numărul 1, prima câştigând după primul pas cu suma de 13.200.000 de euro plus TVA (preţ de plecare 12.900.000 de euro plus TVA).

Pachetul numărul 2 a fost adjudecat de Romtelecom, singura care a licitat, cu suma de pornire de 12.900.000 de euro plus TVA.

Pachetul numărul opt a fost adjudecat de Antena 1, cu suma de 10.500.000 de euro plus TVA.

Pentru celelalte pachete nu a licitat nimeni.

Preşedintele LPF, Dumitru Dragomir, a declarat, după încheierea licitaţiei, că participanţii s-au înţeles înainte şi a precizat că Adunarea Generală a Ligii va stabili dacă se va organiza o altă licitaţie sau meciurile nu vor mai fi scoase la vânzare.

Preţul de pornire a licitaţiei pentru fiecare pachet, cu excepţia pachetelor 8 şi 9, a fost de 12.900.000 euro (4.300.000 euro/ sezon competiţional) la care se adaugă TVA. Preţul de pornire a licitaţiei pentru pachetele 8 şi 9 este, pentru fiecare dintre ele, a fost de 10.500.000 euro (3.500.000 euro/ sezon competiţional) la care se adaugă TVA.

RCS&RDS şi Antena 1 au câştigat, în urmă cu trei ani, licitaţia pentru drepturile de televizare ale meciurilor din Liga I, în sezoanele 2008/2009, 2009/2010, 2010/2011, pentru suma de 85 de milioane de euro plus TVA.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici