VIDEO Formula 1: Mercedes a prezentat monopostul cu care vor concura Hamilton şi Bottas în 2021

Mercedes a prezentat marţi noul monopost W12 cu care speră să obţină în 2021 a opta dublă consecutivă în Campionatului Mondial de Formula 1.

729 afișări
Imaginea articolului VIDEO Formula 1: Mercedes a prezentat monopostul cu care vor concura Hamilton şi Bottas în 2021

FOTO: YouTube/Mercedes-AMG Petronas Formula One Team

Mercedes-AMG F1 W12 E Performance a fost prezentat marţi dimineaţă de către echipa cu sediul în Brackley. Team-ul care domină de ani buni cursele de Formula 1 a prezentat întregii lumi monopostul cu care îşi propune să îşi prelungească supremaţia.

„Săgeţile de argint” au dominat Formula 1 de la trecerea la motoarele turbo-hibride în 2014, câştigând fiecare campionat al constructorilor şi al piloţilor din acel an, când au pus capăt dominaţiei de 4 ani a celor de la Red Bull.

Noua maşină păstrează o mare parte din tehnologia modelului W11 din sezonul trecut, care a câştigat 13 din cele 17 curse disputate, după ce marile modificări ale regulamentului F1 au fost amânate până în 2022, din cauza pandemia Covid-19.

Cu toate acestea, există câteva modificări cheie pe maşină, în special eliminarea fantelor de pe podea, aşa cum cer noile regulile pentru sezonul următor.

Maşina de anul trecut are acum o „manta” neagră specială, asemănătoare cu cea adoptată înainte de debutul amânat al sezonului trecut, ca o manifestare de sprijin a diversităţii şi o poziţie împotriva rasismului şi discriminării, o cauză pe care Lewis Hamilton a îmbrăţişat-o în mod special pe tot parcursul sezonului.

Monopostul din acest sezon păstrează combinaţia de nuanţe de negru, cu un uşor degradee spre argintiu, în zona dinspre spate, şi un strop de roşu, ca o reprezentare a sponsorului, devenit de acum acţionar al echipei Ineos.

Hamilton va fi din nou la volan pentru Mercedes, după ce a semnat un contract pentru încă un an, ajungând astfel la opt sezoane în culorile Mercedes, de la „transferul” său de la McLaren, în 2013. Britanicul a câştigat anul trecut cel de-al şaptelea titlu de pilot, ceea ce echivalează cu recordul deţinut până acum de Michael Schumacher, şi speră că W12 îl va putea ajuta să bată acest record în 2021.

I se alătura din nou Valtteri Bottas, care îşi începe al cincilea an în echipa Mercedes, sperând că în acest sezon va reuşi să îşi devanseze colegul de echipă, revendicându-şi titlul suprem în 2021.

Fostul pilot McLaren, Stoffel Vandoorne, va fi pilotul de rezervă al echipei, alături de coechipierul său de la Mercedes în Formula E, Nyck de Vries.

Noua maşină va intra pe pista pentru testele de pre-sezon în perioada 12-14 martie, înainte de deschiderea sezonului cu Marele Premiu al Bahrainului, două săptămâni mai târziu.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici