Formula 1: Nico Rosberg va pleca din pole position în Marele Premiu al Japoniei

Nico Rosberg, pilotul echipei Mercedes şi liderul clasamentul general, va lua startul din pole position în Marele Premiu de Formula 1 al Japoniei, a 17-a etapă a Campionatului Mondial.

455 afișări
Imaginea articolului Formula 1: Nico Rosberg va pleca din pole position în Marele Premiu al Japoniei

Formula 1: Nico Rosberg va pleca din pole position în Marele Premiu al Japoniei (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

Nico Rosberg a fost cel mai rapid şi în sesiunea de antrenamente, reuşind acelaşi lucru şi în calificările oficiale pentru Marele Premiu a Japoniei, de la Suzuka. După ce a profitat de abandonul coechipierului Lewis Hamilton în Marele Premiu al Malaeziei din urmă cu o săptămână, pilotul german a reuşit să-l depăşească pe britanic şi în Japonia, cu doar 13 miimi de secunde, în ultimul tur.

Hamiton a fost primul în Q2, însă a pierdut avantajul creat în ultima porţiune a calificărilor, în Q3, când Rosberg a fost mai rapid. În spatele celor doi piloţi de la Mercedes, s-au clasat Kimi Raikkonen şi Sebastian Vettel, urmaţi de Max Verstappen şi Daniel Ricciardo, câştigătorul din Malaezia.

Sebastia Vettel va lua, totuşi startul de pe locul 7, fiind penalizat cu trei poziţii după incidentul de la start cu Nico Rosberg, din urmă cu o săptămână. Astfel, de penalizarea pilotului german, vor profita Verstappen şi Ricciardo, dar şi Sergio Perez, de la Force India.

Nico Rosberg este lider în clasamentul general, cu 288de puncte, urmat de Lewis Hamilton, cu 265 şi Daniel Ricciardo, cu 204 puncte.

Marele Premiu al Japoniei se va disputa, duminică dimineaţă, de la ora 08:00 (ora României).

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici