Fotbalist suspendat doi ani pentru că s-a folosit de dublă identitate

Etekiama Agiti Tady, un jucător originar din Republica Democratică Congo, a fost suspendat doi ani după ce a evoluat pentru Rwanda sub un alt nume, a anunţat Confederaţia Africană de Fotbal (CAF).

121 afișări
Imaginea articolului Fotbalist suspendat doi ani pentru că s-a folosit de dublă identitate

Fotbalist suspendat doi ani pentru că s-a folosit de dublă identitate (Imagine: Marius Cristescu/Mediafax Foto)

Atacantul echipei AS Vita Club din Kinshasa a evoluat pentru Rwanda sub numele Dady Simeon Birori.

Suspendarea lui este imediată, astfel că jucătorul nu va putea participa cu clubul său la semifinalele Ligii Campionilor Africii, în care va întâlni, la finalul acestei săprămâni, pe teren propriu, formaţia tunisiană CS Sfaxien.

Rwanda a fost descalifcată din preliminariile Cupei Africii pe Naţiuni - 2015, la 15 august, după ce oficiali din Republica Congo (Congo- Brazzaville) au depus o plângere la CAF, referitoare la identitatea fotbalistului Tady, în urma meciului direct pe care l-au pierdut.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici