Francezul France, pagină de istorie pentru super rally-ul din România. Decizie-şoc luată de campion

Pilotul originar din Franţa, Jerome France, a devenit, în acest weekend, la Bucureşti, campion naţional absolut pentru a treia oară la Super Rally, devenind astfel cel mai de succes pilot din istoria acestei discipline în România.

157 afișări
Imaginea articolului Francezul France, pagină de istorie pentru super rally-ul din România. Decizie-şoc luată de campion

Francezul France, pagină de istorie pentru super rally-ul din România. Decizie-şoc luată de campion

Deşi runda finală nu a mers aşa cum a plănuit, ploaia şi vremea rece afectând piloţii de monoposturi şi prototipuri, France a încheiat pe 5, suficient cât să îşi asigure al treilea titlu consecutiv. Pe un model bipost Nova Proto, acesta a adunat 108 puncte după 6 etape, în timp ce principalul său urmăritor, Bogdan Duma are doar 85 de puncte.

La final, France a anunţat că se va retrage din postura de pilot de super rally, ţinându-şi astfel promisiunea făcută anul trecut, însă a anunţat că va continua cu Hospice Casa Speranţei by Real Racing, care tocmai a devenit campioană, în premieră, la echipe în super rally. France şi Didier Balcaen (Formula Renault) au 169 de puncte, iar pe locul 2 s-a clasat Impuls Leasing Team, formată din Costel Căşuneanu şi Aurelian Andronache, cu 142 de puncte.

„Anul trecut, după al doilea titlu, am promis că dacă voi ajunge şi al treilea, atunci voi renunţa. E momentul să fie şi altcineva campion, dar voi rămâne alături de super rally cu echipa noastră. Este o competiţie minunată şi m-am simţit extraordinar în aceşti ani pe traseele de concurs din mijlocul oraşelor”, a spus France la final.

„Sunt bucuros pentru Jerome, a arătat o evoluţie extraordinară în aceşti ani şi sunt bucuros că am putut face echipă. El va rămâne alături de noi şi sperăm să obţinem un nou titlu la echipe şi anul viitor”, a declarat şi Didier Balcaen, coechipierul de la Hospice Casa Speranţei by Real Racing.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici