Germania candidează pentru organizarea Euro-2024

Preşedintele Federaţiei Germane de Fotbal (DFB), Wolfgang Niersbach, a anunţat, joi, că Germania va candida pentru organizarea ediţiei din 2024 a Campionatului European.

93 afișări
Imaginea articolului Germania candidează pentru organizarea Euro-2024

Germania candidează pentru organizarea Euro-2024 (Imagine: Arhiva AFP/ Mediafax Foto)

"La 18 ani după extraordinara Cupă Mondială din 2006, va fi momentul să scriem o nouă poveste de vară în Germania", a spus Niersbach în deschiderea congresului DFB, la Nurnberg, în prezenţa preşedintelui UEFA, Michel Platini.

"DFB a organizat în 1988 ultima dată un Campionat European. Considerăm că avem şanse, pentru că DFB, ca organizator de mari turnee, are o excelentă carte de vizită", a precizat Wolfgang Niersbach.

Conducerea federaţiei a aprobat acest demers în unanimitate.

Faptul că Munchen candidează pentru a găzdui meciuri de la Euro-2020 nu influenţează procesul de candidatură pentru turneul din 2024.

Comitetul Executiv al UEFA nu va lua o decizie în privinţa gazdei turneului final din 2024 înainte de 2017.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici