Ghiţă Mureşan Summer Camp Tour din 2012 va avea loc între 2-25 august

A doua ediţie naţională a taberelor de baschet organizate de fostul jucător în NBA, Ghiţă Mureşan, va avea loc în intervalul 2-25 august, la Constanţa, Bucureşti, Braşov, Timişoara şi Cluj.

328 afișări
Imaginea articolului Ghiţă Mureşan Summer Camp Tour din 2012 va avea loc între 2-25 august

Ghiţă Mureşan (Imagine: Mircea Rosca/Mediafax Foto)

Ghiţă Mureşan a sosit în România la finalul săptămânii trecute, pentru a participa la un eveniment al sportului de masă, la Zalău, iar săptămâna aceasta o va petrece la Cluj. Cu această ocazie a anunţat şi programul celei de-a doua ediţii naţionale a taberelor de baschet, pentru copii cu vârste cuprinse între 9-11 şi 12-14 ani, care se vor derula între 2-25 august.

"Anul trecut a fost ceva neaşteptat, un succes. Nu credeam că atâţia copii vor dori să participe. Au rămas şi pe dinafară, din păcate, iar acum primim deja mailuri să mergem şi în alte oraşe, dar şi să ni se ceară informaţii, pentru că au ajuns copiii să-şi programeze vacanţele în funcţie de programul campurilor. Sper că va fi la fel bine şi în această vară şi mă bucur enorm pentru interesul copiilor către baschet şi mişcare. Ca de fiecare dată, vor participa şi băieţii mei, George şi Victor, care sunt foarte încântaţi totdeauna, mai ales de prietenii pe care şi i-au făcut", a declarat luni, pentru MEDIAFAX, Ghiţă Mureşan.

Circuitul naţional este următorul: Constanţa 2-5 august, Bucureşti 7-10 august, Braşov 12-15 august, Timişoara 17-20 august şi Cluj 22-25 august. Ghiţă Mureşan se va afla din nou în mijlocul copiilor şi le va împărtăşi nu doar din experienţa sa, ci îi va şi învăţa despre importanţa şcolii, dar şi a sportului de masă, în cadrul programului "Educaţie prin sport – Programe de baschet pentru copii".

La ediţia din 2011, prima naţională, au participat 600 de copii. Înscrierile pentru Ghiţă Mureşan Summer Camp Tour din 2012 se vor face gratuit, pe site-ul www.ghitamuresan.ro, pe două categorii de vârstă 9-11, respectiv 12-14 ani. Nu va exista selecţie, iar primii 60 de copii înscrişi vor participa în fiecare oraş la şedinţele de pregătire. Startul înscrierilor se va da în 11 iunie.

Ghiţă Mureşan a profitat de sosirea la Cluj, pentru a anunţa şi înfiinţarea unei ligi de amatori, la nivel naţional, care îi va purta numele şi va fi destinată exclusiv copiilor.

"Nu va fi o ligă de sport de performanţă, ci pentru distracţia celor mici. Sunt meciuri în Cluj, Turda şi Huedia, sper că ne vom extinde şi în Sălaj, dar şi în alte judeţe, cu precădere în cele în care nu există tradiţie în baschet. Liga nu este afiliată federaţiei şi am gândit-o ca pe un sistem after-scholl, prin baschet, care se va adresa copiilor din clasale I-IV", a declarat Big Ghiţă.

El şi-ar fi dorit să poată asista marţi la derbiul de fotbal dintre Universitatea Cluj şi CFR Cluj, mai ales pentru a admira noul stadion al şepcilor-roşii.

"Nu pot merge la meciul de mâine, am întâlniri cu antrenorii noştri, şi regret, pentru că încă nu am fost pe noul stadion şi am auzit că este foarte frumos. Le doresc succes ambelor echipe, pentru că ambele sunt ale Clujului. Să aibă grijă să nu fie accidentări şi să facă spectacol, pentru că sportul este un spectacol, iar oamenii pleacă acasă fericiţi, dacă au parte de aşa ceva", a încheiat Ghiţă Mureşan.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici