Gimnastică printre ruine | Performanţă în mucegai, fără lumină şi cu pereţi de pe care cade tencuiala, la Petrolul Ploieşti - VIDEO

Clubul CS Petrolul Ploieşti, unde s-au antrenat Corina Ungureanu sau Ileana Sima, funcţionează într-o clădire plină de mucegai, în care cade tencuiala, iar apa se inflitrează la fiecare ploaie. „Este improprie activităţilor sportive”, a spus ministrul Ionuţ Stroe, care a vizitat marţi clubul.

1581 afișări

CS Petrolul Ploieşti, club aflat în subordinea Ministerului Tineretului şi Sportului, funcţionează în apropiere de stadionul Ilie Oană din oraş. De cum păşeşti te izbeşte un miros înţepător, semn că mucegaiul a pus stăpânire pe clădirea care găzduieşte 13 secţii, la care sunt înscrişi 400 de sportivi.

„Clădirea este ca în trecut, ca în 1987, când am venit eu aici”, spune Corina Ungureanu, care acum antrenează gimnastele de la club.

În multe săli, din cauza infiltraţiilor de apă, reţeaua de energie electrică nu mai funcţionează, astfel că aceste încăperi sunt iluminate doar natural. Tot din cauza infiltraţiilor, tenciuala de pe pereţi se desprinde, iar igrasia este şi ea prezentă.

Baza folosită pentru cantonamentul sportivilor este acum dezafectată. Ultimii sportivi s-au cazat în cele nouă camere de aici în 2009. Trecerea timpului şi-a pus amprenta, iar acum camerele s-au degradat.

„Nu mai avem lumină, absolut nimic. Mucegai”, a spus un angajat al clubului.

Antrenorul emerit de radioamatorism, Mihai Malancă, spune că îşi pregăteşte sportivii în condiţii grele. Ar avea nevoie de linişte pentru o concentrare maximă.

„Radioamatorismul se face în sală, unde vin copiii, stau cu casca pe cap şi cu geamurile deschise, aerisim tot timpul. De afară e zgomot (...) Stând cu geamurile deschise, bat clopote de la biserică, claxoane, avem sportivi cu care ne mândrim, câştigători de campionate mondiale. Cu geamurile închise nu poţi să stai, uitaţi ce este pe pereţi: mucegai, plouă. În sala de lucru din spate a căzut tavanul, am abandonat-o”, a declarat Mihai Malancă.

La fel este şi sala unde funcţionează secţia de şah. Iar vestiarele sau duşurile, care oricum nu mai sunt folosite, au rămas ancorate în secolul trecut.

Directorul CS Petrolul Ploieşti, Eduard Crângaşu, spune că bugetul clubului este asigurat de Ministerul Tineretului şi Sportului, dar că proprietara clădirii este Primăria Ploieşti.

„Clubul aparţine Ministerului Tineretului şi Sportului. Bugetul vine de la Minister, atât pentru salarii, cât şi pentru activitatea sportivă. Cu toate că reprezentăm Ploieştiul, Prahova, noi nu primim nimic din partea autorităţilor locale. Autorităţile locale, ca şi proprietari, ar fi trebuit să aibă grijă de bunurile lor”, a declarat Crângaşu, pentru MEDIAFAX.

Acesta a mai precizat că problemele au apărut în 2009, când patrimoniul clubului a trecut la Primăriei Ploieşti, în urma unei hotărâri de guvern.

La rândul său, primarul Ploieştiului, Adrian Dobre, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, că această clădire a beneficiat de mici reparaţii, la acoperiş, când au fost infiltraţii. Acum, autorităţile, după ce ministrul Tineretului şi Sportului, Ionuţ Stroe, a venit să vadă condiţiile de la club, vor să facă o expertiză.

„O să demarăm procedura pentru expertizarea acestei clădiri. Expertizare care ne va spune care sunt paşii pe care-i vom face în viitor. Dacă, de exemplu, banii pe care trebuie să-i spunem la dispoziţie ca să reabilităm această clădire sunt mai mari de 60% faţă de construcţia unei săli noi, atunci decizia va fi de relocare, construire a unei clădiri noi”, a precizat Adrian Dobre.

Ministrul Tineretului şi Sportului, Ionuţ Stroe, aflat în vizită la CS Petrolul Ploieşti, spune că „niciun efort financiar nu este prea mare pentru a reabilita o sală”.

„Situaţia nu mai trebuie să continue în felul în care am găsit-o aici. Starea în care se găseşte această sală (sala de gimnastică- n.r.) este improprie performanţei şi activităţilor sportive. (…) Am preferat să vin aici pentru a găsi soluţii. (...) Vom încerca să remediem situaţia existentă aici”, a declarat Ionuţ Stroe.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici