Handbalistele de la Oltchim, decise să profite de şansele de calificare rămase

Handbalistele echipei Oltchim sunt decise să profite la maximum de şansele de calificare în semifinalele Ligii Campionilor, care au rămas după ce au suferit două înfrângeri din tot atâtea meciuri disputate. Ele vor încerca să obţină prima victorie în grupa principală, sâmbătă, contra rusoaicelor de la Zvezda Zvenigorod.

240 afișări
Imaginea articolului Handbalistele de la Oltchim, decise să profite de şansele de calificare rămase

Handbalistele de la Oltchim, decise să profite la maximum de şansele de calificare rămase (Imagine: Remus Badea/Mediafax Foto)

"Am pierdut şi la Krim deşi ne-am dorit enorm cele două puncte. Ştim că suntem într-o situaţie dificilă, dar ştim şi că şansele de calificare sunt intacte. Avem şanse de sută la sută dacă vom învinge în toate meciurile. Am făcut şi noi calcule, putem încă să câştigăm grupa, putem termina pe doi şi dacă mai pierdem un meci şi ne ajută jocul rezultatelor, dar nu vrem asta, vrem să câştigăm toate punctele care au mai rămas în joc şi vom face tot ce este posibil pentru acest lucru. Visul nostru este să câştigăm Liga Campionilor, încă putem să ne îndeplinim acest vis", a declarat extrema Ramona Farcău.

Jucătoarea Oltchimului a recunoscut că ea şi colegele sale nu şi-au primit salariul pe ultimele două luni, dar spune că nu sunt tensiuni la echipă din această cauză: "Avem de primit banii pentru două luni, nu ne ascundem de acest lucru. Am primit promisiuni că se va rezolva situaţia. Nu sunt tensiuni la echipă, vă spun sincer, nu ne gândim la bani când intrăm pe teren. În ceea ce mă priveşte chiar nu ştiu unde voi fi şi ce voi face anul viitor pe vremea aceasta. Ştiu, însă, că sâmbătă voi da totul pe teren. Eu cred că de la meciul cu Zvezda vom începe urcuşul şi pas cu pas ne vom creşte şansele de calificare", a adăugat Farcău.

Sportiva ucraineană Iulia Managarova este conştientă că echipa şi-a dezamăgit suporterii, dar le promite acestora că va câştiga meciul de sâmbătă, cu Zvezda. "Le suntem datoare fanilor. Ştim că i-am dezamăgit în primele două partide, ştim că sunt supăraţi. Credem, însă, că ne vor susţine şi la meciul de sâmbătă cu Zvezda şi le promitem că vom învinge. Avem mare nevoie de victorie şi pentru moral şi pentru păstrarea şanselor de calificare. Vom juca şi pentru noi şi pentru public şi pentru antrenori. Cred că suntem pregătite să învingem în cele patru meciuri care au mai rămas de disputat, pregătite şi fizic, şi tactic, şi mental. În orice caz suntem cu mult mai hotărâte decât în partidele cu FTC şi Krim", a spus Iulia Managarova.

La rândul său, tehnicianul danez Jakob Vestergaard crede încă în valoarea echipei sale şi consideră meciul de sâmbătă drept unul de totul sau nimic. "Am spus-o şi săptămâna trecută, chiar şi cu înfrângerea de la Ljubljana putem termina pe primul loc al grupei, ne putem califica. Trebuie, însă, să câştigăm tot de acum în colo. Meciul cu Zvezda este, însă, de totul sau nimic. O victorie ne menţine în cursă, o înfrângere sau un rezultat de egalitate ne elimină. Trebuie să demonstrăm că Oltchim are valoarea necesară pentru a juca măcar semifinale de Liga Campionilor", a afirmat Vestergaard.

Antrenorul principal al campioanei României a încercat să explice cauzele înfrângerilor din meciurile cu FTC şi Krim şi prin faptul că elevele sale nu şi-au primit salariile de mai mult timp: "Probabil a contat şi faptul că fetele nu şi-au primit banii, trebuie să aibă cu ce trăi. Dar nu e principala cauză, probabil a contat şi accidentarea Cristinei Neagu. Important este să ne revenim şi să fructificăm şansele de calificare care sunt."

Meciul Oltchim - Zvezda Zvenigorod va avea loc la Râmnicu Vâlcea, sâmbătă, de la ora 19.00, în Grupa a II-a a Ligii Campionilor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici