Hănescu îl înlocuieşte pe Roger Federer la turneul de la Paris

Tenismanul Victor Hănescu, eliminat în ultimul tur al calificărilor din cadrul turneului de la Paris, a intrat pe tabloul principal din postura de "lucky loser", beneficiind de retragerea elveţianului Roger Federer, principalul favorit al competiţiei, informează site-ul oficial al turneului.

309 afișări
Imaginea articolului Hănescu îl înlocuieşte pe Roger Federer la turneul de la Paris

Victor Hănescu (Imagine: Andreea Balaurea/Mediafax Foto)

Hănescu, locul 61 ATP, va juca direct în turul doi al turneului de 1.000 de puncte de la Paris, dotat cu premii în valoare de 2.427.975 de euro. În această fază, tenismanul român îl va întâlni pe învingătorul partidei dintre cipriotul Marcos Baghdatis, locul 32 ATP, şi francezul Gilles Simon, poziţia 20 în ierarhia mondială.

Prezenţa în manşa secundă îi asigură românului un cec în valoare de 16.460 de euro.

Hănescu este la a doua calificare consecutivă pe tabloul principal al unui turneu din postura de "lucky-loser", după ce săptămâna trecută a intrat în acelaşi mod în turul întâi la Basel, în locul francezului Jeremy Chardy.

Roger Federer, numărul unu mondial, a decis să nu participe la turneul de la Paris, preferând să se menajeze în vederea Turneului Campionilor de la Londra. "Ar fi prea mult pentru mine", a declarat Federer referitor la turneul de la Paris, duminică, după înfrângerea din finala de la Basel, scor 4-6, 7-6 (7/5), 6-7 (3/7), suferită în faţa argentinianului Juan Martin Del Potro.

În proba de dublu de la Paris, perechea Horia Tecău/Robert Lindstedt (România/Suedia), cap de serie numărul 3, va intra în concurs din turul doi. Cei doi vor întâlni învingătorii partidei dintre perechea Jeremy Chardy/Lukasz Kubot (Franţa/Polonia) şi cuplul Marin Cilici/Marcelo Melo (Croaţia/Brazilia).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici