Horia Tecău: Obiectivul meu este să mă refac pentru turneele de la Stockholm, Viena şi Paris/ Zika a fost un motiv al sportivilor care nu şi-au dorit să participe la Rio

Tenismenul român Horia Tecău (locul 9 în clasamentul mondial de dublu) a declarat, vineri, faptul că obiectivul lui imediat este refacerea din punct de vedere fizic pentru a participa la turneele de la Stockholm, Viena şi Paris, transmite corespondentul MEDIAFAX.

779 afișări
Imaginea articolului Horia Tecău: Obiectivul meu este să mă refac pentru turneele de la Stockholm, Viena şi Paris/ Zika a fost un motiv al sportivilor care nu şi-au dorit să participe la Rio

Horia Tecău: Obiectivul meu este să mă refac pentru turneele de la Stockholm, Viena şi Paris (Imagine: Mircea Rosca/ Arhiva Mediafax Foto)

"Am o orteză pe care o port ca să îmi protejez fractura de stres pe care o am la metatarsianul patru de la piciorul drept, fractură suferită în timpul turneului de la New York, deja la începutul turneului eram uşor accidentat, dar fiind un turneu de Grand Slam am luat decizia să încerc să joc şi jucând trei meciuri am suferit o fractură. Deja de aproape patru săptămâni sunt în refacere, peste două săptămâni o să mai fac o investigaţie să văd exact cum s-a lipit acolo osul şi cât de rezistent e ca să pot să particip la turneu, deci până când nu vindecă 100 la sută să pot juca la capacitate maximă nu o să revin pe teren indiferent când va fi ce turnee voi rata din circuit.

Mi-ar plăcea foarte mult să pot să joc, chiar peste două săptămâni, China cu siguranţă iese din discuţie, m-am retras deja de la turneele din Beijing şi Shanghai, obiectivul acum este să mă refac pentru Stockholm, Viena şi Paris. Ca să mă refac fac tratament de două ori pe zi, încerc să accelerez refacerea cât pot de mult, ca să revin. Acum eu sunt optimist şi vreau să joc la Stockholm şi mă văd jucând la Stockholm, dar trebuie să fiu foarte atent cu rezultatele investigaţiei pe care o voi avea în două săptămâni", a declarat Tecău în cadrul unei conferinţe de presă.

Tenismenul în vârstă de 31 de ani a vorbit şi despre evenimentul de premiere de la Palatul Cotroceni, în care a primit o medalie din partea preşedintelui României, Klaus Iohannis.

"A fost un eveniment emoţionant, a doua oară când sunt prezent la Palatul Cotroceni şi este o distincţie deosebită să primeşti acest premiu din partea domnului preşedinte şi m-a emoţionat acest eveniment. Desigur m-a emoţionat întâlnirea şi cu ceilalţi medaliaţi, cu tot staff-ul de la Rio care a fost prezent în echipele care au câştigat medalii, Olimpiada a fost şi va rămâne o etapă foarte importantă din viaţa mea, mai ales în acest an, după ce am câştigat medalia de argint şi am avut ocazia să trăiesc această experienţă nu numai fix câştigarea medaliei, ci tot parcursul nostru din ultimele luni. Am pregătit foarte atenţi acel turneu, iar faptul că suntem premiaţi, răsplătiţi este un moment de mândrie pentru noi, pentru sportul românesc. Stiu că e loc de mai mult şi îmi doresc ca domnul preşedinte şi cu toate eforturile posibile să fie mai aproape de sportul românesc", a precizat Horia.

Florin Mergea (numărul 16 mondial la dublu), vicecampion olimpic la Rio alături de Horia, a anunţat că va face echipă cu britanicul Dominic Inglot (34 ATP la dublu) din 2017, alături de care a mai evoluat în perioada septembrie 2014 - iulie 2015. Horia Tecău a anticipat mutarea conaţionalului său.

"Presimţeam schimbarea lui Florin. Bineînţeles că în cursul acestui an când am jucat împreună şi după câştigarea medaliei îmi veneau gânduri de a juca împreună, de a face o echipă împreună. Dar în parteneriatul meu cu Jules consider că nu l-am încheiat, nu s-a epuizat, anul ăsta a fost plin de provocări fizice, am avut amândoi multe accidentări, poate a fost rezumatul anului 2015 în caer am tras foarte mult, ne-am implicat foarte mult şi ne-am simţit foarte obosiţi la începutul anului, deja mergând în Australia eram uşor obosiţi şi nerefăcuţi fizic. Pentru că am continuat să jucăm au urmat câteva accidentări şi nu am reuşit să jucăm la capacitatea noastră la turneele importante, cred că 60 la sută din an am fost accidentaţi ori eu, ori el şi nu am putut juca aşa cum ne-am dorit. Comunicarea a fost bună, numai că pe terenul de tenis nu ne-am putut antrena cum am făcut-o până acum şi s-a văzut şi în meciuri, nu aveam suficiente antrenamente şi suficientă încredere, dacă nu te antrenezi e greu să intri la meciu şi deodată să execuţi aşa cum îţi doreşti dacă nu te simţi bine fizic. Am hotărât să lucrăm în continuare la parteneriatul nostru, consider că dacă vom fi sănătoşi şi când vom fi sănătoşi vom urca din nou în top, vom câştiga turnee de Grand Slam, am învins toate aceste echipe care sunt în fruntea clasamentului acum şi nu consider că nivelul nostru atunci când suntem sănătoşi a scăzut. Nu văd acum un moment să fac o schimbare, pe viitor nu se ştie", a conchis Tecău.

Horia Tecău: Cred că Zika a fost un motiv al sportivilor care nu şi-au dorit să participe la Rio

Jucătorul de tenis Horia Tecău a declarat, vineri, că în timpul Jocurilor Olimpice de vară de la Rio de Janeiro nu a întâmpinat probleme din cauza virusului Zika şi spune că acesta a reprezentat doar un motiv invocat de sportivii care nu au vrut să participe, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Cât am stat la Rio, zece zile, nu am auzit o dată cuvântul Zika, nu am văzut un ţânţar. Pur şi simplu cred că e un alt motiv al sportivilor care nu şi-au dorit să participe", a declarat Horia Tecău, la o conferinţă de presă.

Printre cei care nu au participat la Jocurile Olimpice de vară de la Rio de Janeiro din cauza virusului Zika se numără şi Simona Halep, dar şi alţi sportivi din străinătate precum tenismenul canadian Milos Raonic sau jucătorul nord-irlandez de golf Rory McIlroy.

Cât despre Simona Halep, Horia Tecău crede că este doar o chestiune de timp până când aceasta va cuceri primul turneu de Mare Şlem şi va deveni numărul 1 WTA.

"Sunt multe turnee de jucat, a câştigat multe turnee, e acolo în fruntea clasamentului, cred că pentru Simona este doar o chestiune de timp până va câştiga primul Grand Slam, până va ajunge
numărul 1, cred că joacă la un nivel înalt, constant şi cu siguranţă după ce va avea o victorie asupra Serenei sau un turneu de Grand Slam va urma o serie mai lungă", mai spus Tecău.

Tecău este deschis unei noi colaborări cu Simona Halep, la dublu mixt: "Nu ştiu cât îşi doreşte ea să mai joace la mixt pentru că se concentrează foarte mult pe simplu şi e greu când ai ca obiectiv câştigarea unui Grand Slam lşa simplu şi ajungi într-un sfert de finală şi vrei să te odihneşti să te recuperezi pentru următorul meci să intri la mixt. E mai greu să participi în două probe, dacă îi va face plăcere şi va dori să reintre în proba de mixt putem juca împreună".

Tecău crede că Serena Williams va mai juca tenis cel mult doi ani: "Cred că un an, maxim doi, cred că a ajuns la o saturaţie fizică şi mentală, ştiu că îşi doreşte să depăşească recordul lui Graff la numărul de Grand Slamuri, dar e greu. Cu cât înaintează în vârstă e cu atât mai greu", a mai declarat Tecău.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici