Jandarmeria a amendat FC Dinamo cu 25.000 de lei pentru incidentele produse de suporteri

Direcţia Generală de Jandarmi a Municipiului Bucureşti a amendat FC Dinamo cu 25.000 de lei în urma incidentelor provocate de suporteri la meciul cu Rapid din cadrul etapei a VII-a a Ligii I, se arată într-un comunicat remis, luni, agenţiei MEDIAFAX.

177 afișări
Imaginea articolului Jandarmeria a amendat FC Dinamo cu 25.000 de lei pentru incidentele produse de suporteri

Jandarmeria a amendat FC Dinamo cu 25.000 de lei pentru incidentele produse de suporteri (Imagine: Diana Stoica/Mediafax Foto)

"Având în vedere pericolul privind securitatea spectatorilor, oficialilor şi jucătorilor care se creează în astfel de situaţii, organizatorul a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 25.000 de lei, pentru nerespectarea obligaţiilor prevăzute în Legea nr. 4/2008 privind prevenirea şi combaterea violenţei cu ocazia competiţiilor sportive, art. 10, alin. 2, lit. b), (să nu permitã accesul persoanelor cãrora le-a fost interzisã intrarea la asemenea genuri de manifestãri, al persoanelor care se aflã în stare vãditã de ebrietate sau se aflã, în mod evident, sub influenţa substanţelor halucinogene, al persoanelor care au asupra lor bãuturi alcoolice, arme şi muniţii de orice fel, fãclii, torţe, artificii, petarde, materiale explozive, incendiare sau fumigene, dispozitive pentru şocuri electrice, substanţe toxice, halucinogene, iritant lacrimogene ori paralizante, recipiente, corpuri contondente, cuţite, pumnale, sişuri, castete ori alte asemenea obiecte fabricate sau confecţionate anume pentru tãiere, împungere ori lovire, precum şi al persoanelor care au asupra lor mijloace de publicitate vizualã de genul celor prevãzute la alin. (1) lit. r)", se menţionează în comunicatul citat.

De asemenea, societatea de protecţie şi pază contractată de gruparea FC Dinamo a fost sancţionată contravenţional cu amendă de 500 de lei pentru nerespectarea de către personalul de ordine a obligaţiilor privind prevenirea şi combaterea violenţei cu ocazia competiţiilor sportive.

Jandarmeria menţionează că pe timpul desfăşurării meciului suporterii echipei Dinamo au pus în pericol integritatea fizică a persoanelor aflate în incinta stadionului, aruncând mai multe obiecte pe bază de amestecuri pirotehnice care, din cauza traiectoriei necontrolate, au ajuns atât pe suprafaţa de joc, cât şi în alte sectoare ale arenei unde se aflau spectatori.

În urma analizării imaginilor surprinse de sistemul de supraveghere video al stadionului şi de cameramanii Jandarmeriei au fost identificaţi mai mulţi suporteri, împotriva lor fiind luate măsurile prevăzute de lege, după cum urmează:

  • au fost întocmite şapte dosare cu acte premergătoare începerii urmăririi penale pentru săvârşirea infracţiunii de "deţinere şi folosire în incinta arenei sportive a obiectelor artizanale şi de distracţie pe bază de amestecuri pirotehnice", faptă prevăzută de art. 35, alin. 1 şi 2 din Legea 4/2008

  • a fost întocmit un dosar cu acte premergătoare începerii urmăririi penale pentru săvârşirea infracţiunii de "loviri sau alte violenţe", faptă prevăzută de art. 180 din Codul Penal, unui suporter care, pe timpul accesului în stadion, a lovit un agent al societăţii specializate de protecţie şi pază

  • au fost identificaţi şi sancţionaţi, cu amenzi în valoare totală de 258.000 de lei, 397 suporteri dinamovişti care au provocat acte de dezordine în sectorul destinat galeriei echipei Dinamo

Partida Dinamo - Rapid, din etapa a VII-a a Ligi I, încheiată cu scorul de 0-0, a fost întreruptă de arbitrul Sebastian Colţescu de două ori câte 30 de secunde din cauza torţelor, petardelor şi artificiilor aruncate de suporterii dinamovişti. Fanii au afişat şi un banner pe care era scris "Foc, fum, teroare, să plece conducerea din Ştefan cel Mare". În urma incidentelor, forţele de ordine şi jandarmii au evacuat galeria dinamovistă.

Doi suporteri dinamovişti au fost răniţi în incidentele de la meciul cu Rapid, acestora fiindu-le acordate îngrijiri medicale la ambulanţele prezente la stadion.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici