La Arad se vor desfăşura Jocurile Naţionale Special Olympics România 2016

Cel mai mare eveniment sportiv pentru persoanele cu dizabilităţi, Jocurile Naţionale Special Olympics România 2016, are loc la Arad în perioada 27 - 29 mai, evenimentul fiind organizat de către Fundaţia Special Olympics România în parteneriat cu Primăria Arad, transmite corespondentul Mediafax.

232 afișări
Imaginea articolului La Arad se vor desfăşura Jocurile Naţionale Special Olympics România 2016

La Arad se vor desfăşura Jocurile Naţionale Special Olympics România 2016 (Imagine: Andrei Pungovschi/ Arhiva Mediafax Foto)

La eveniment participă 300 de sportivi cu dizabilităţi intelectuale de la asociaţii, organizaţii şi şcoli speciale din toată ţara, un total de 62 de delegaţii din România şi Ungaria. Aceştia vor concura la competiţii sportive de atletism, badminton, şi înot, care vor avea loc la stadionul "Gloria", Sala de sport a Colegiului Naţional "Preparandia - Dimitrie Ţichindeal" şi bazinul de înot "Delfinul".

Ceremonia de deschidere a Jocurilor Naţionale Special Olympics România va avea loc în Sala Polivalentă din municipiul Arad, sâmbătă, 28 mai, cu începere de la ora 19.

Flacăra Speranţei va fi aprinsă sâmbătă seara, urmând ca de la ora 18 să fie purtată de către reprezentanţi ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Arad, ai Jandarmeriei Arad, ai Unităţii Militare Arad, de către sportivi de performanţă din judeţ şi sportivi Special Olympics participanţi la jocuri, pe traseul Primărie, Bulevardul Revoluţiei, Calea Iuliu Maniu, Sala Polivalentă, unde vor mai avea loc cercul prieteniei şi jurământul special olympics.

Zilele de 27 şi 28 mai sunt dedicate evaluărilor medicale gratuite, la care participă sportivii Special Olympics, oFerite de către mediici specialişti voluntari şi studenţi ai Facultăţii de Medicină din cadrul Universităţii de Vest Vasile Goldiş Arad, la 6 discipline efectuându-se evaluări medicale, în urma cărora sportivii vor beneficia de recomandări medicale în vederea îmbunătăţirii funcţiilor restante şi dacă va fi cazul, pe baza prescripţiilor, vor primi gratuit ochelari de vedere sau de soare.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici