Lionel Messi, acuzat de evaziune fiscală, s-a prezentat la tribunalul din Gava pentru a fi audiat

Internaţionalul argentinian Lionel Messi a fost audiat, vineri, timp de mai mult de două ore şi jumătate la tribunalul din Gava, în cazul în care este acuzat de evaziune fiscală, împreună cu tatăl său.

235 afișări
Imaginea articolului Lionel Messi, acuzat de evaziune fiscală, s-a prezentat la tribunalul din Gava pentru a fi audiat

Lionel Messi (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

UPDATE: Messi nu a făcut nicio declaraţie la ieşirea din tribunal.

Tatăl său, Jorge Horacio Messi, a fost audiat timp de aproximativ două ore.

"Audierea a arătat marea sa dorinţă de a-şi rezolva situaţia cu fiscul şi nu de a începe o luptă exagerată cu statul", a declarat avocatul fotbalistului, Cristobal Martell.

Martell a precizat că de la începutul procedurii familia Messi a dat dovadă de transparenţă şi a cooperat cu autorităţile competente.

Vedeta echipei FC Barcelona a sosit la tribunal cu puţin înainte de ora 12.00, fiind întâmpinat de mai mulţi suporteri care i-au scandat numele. Messi le-a zâmbit timid fanilor şi a intrat în tribunal.

Tatăl fotbalistului, Jorge Horacio Messi, a sosit la tribunal cu o oră înaintea jucătorului.

Lionel Messi şi tatăl său sunt suspectaţi de o evaziune fiscală de 4,16 milioane de euro, fiind acuzaţi că au ascuns de fiscul spaniol o parte a veniturilor din drepturile de imagine ale jucătorului, din perioada 2006-2009. Messi şi tatăl său neagă acuzaţiile, susţinând că vinovat ar fi un fost impresar al jucătorului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici