Lucian Bute: Mă simt ca şi cum aş fi câştigat de trei ori prin KO în acelaşi meci

Pugilistul Lucian Bute a declarat, sâmbătă dimineaţă, în urma victoriei în faţa lui Jesse Brinkley, că se simte ca şi cum ar fi câştigat de trei ori prin KO în acelaşi meci, după ce l-a trimis la podea de trei ori pe boxerul american în partida disputată la Centre Bell din Montreal.

92 afișări
Imaginea articolului Lucian Bute: Mă simt ca şi cum aş fi câştigat de trei ori prin KO în acelaşi meci

Lucian Bute: Mă simt ca şi cum aş fi câştigat de trei ori prin KO în acelaşi meci (Imagine: George Filip/Mediafax Foto)

"A fost greu la început, nu reuşeam să-mi intru în ritm. Brinkley a boxat cu mult curaj şi asta m-a surprins. Nu credeam că se va ridica după ce a căzut prima oară, a fost o lovitură solidă, mi-am simţit mâna cum a traversat corpul său. Este puţin ca şi cum aş fi câştigat de trei ori prin KO în acelaşi meci. După ce a căzut a doua oară, avea nasul spart. L-am atins puternic cu mâna stângă, dar s-a ridicat. Jesse Brinkley este un boxer curajos. Acum sunt pregătit pentru orice adversar", a declarat Bute.

"De fiecare dată când îl trimiteam la podea, eram surprins să-l văd că se ridica. În repriza a cincea l-am lovit atât de tare la ficat că am crezut că i l-am mutat din loc. Când era la podea, părea să sufere foarte tare şi am crezut că am câştigat. Însă nu, el s-a ridicat. În reprizele a opta şi a noua, de fiecare dată cand îl trimiteam la podea, credeam că nu se va mai ridica. Am luat şi eu ceva lovituri, este adevărat mai multe decât de obicei, dar acest băiat a fost extrem de tenace şi curajos. Nu i-a fost frică să-şi compromită apărarea pentru a ataca. Sunt convins că i-am spart nasul şi cred că a suferit mult în reprizele a opta şi a noua", a adăugat românul.

Antrenorul lui Bute, Stéphane Larouche, a declarat că românul s-a pregătit serios pentru acest meci, aşa cum face de fiecare dată. Larouche a recunoscut că echipa lui Bute a urmărit meciul lui Adrian Diaconu cu Omar Sheika în vestiar şi victoria acestuia l-a bucurat pe Lucian, dar i-a şi "afectat" puţin pregătirea înainte de meci.

Lucian Bute şi-a păstrat titlul mondial la categoria supermijlocie, versiunea IBF, pentru a şasea oară, după ce l-a învins pe Jesse Brinkley, prin KO, în repriza a noua, într-un meci disputat la Centre Bell, în faţa a 11.682 de spectatori.

Bute (27-0, 22 K.O.) l-a trimis de trei ori la podea pe americanul de 33 de ani, în reprizele a cincea, a opta, respectiv a noua.

Brinkley (35-6), care sângera abundent la nas şi la ochiul stâng, a rămas secunde bune la podea după lovitura decisivă. Imediat după ce s-a ridicat el a fost transportat la spital.

Presa canadiană scrie că publicul a fost nemulţumit de Lucian Bute la începutul meciului, apreciind că el este "poate prea pasiv", însă apoi l-a aclamat pe român, care a reuşit să-şi păstreze cu succes titlul mondial pentru a şasea oară.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici