Minaur Baia Mare a obţinut o victorie importantă în manşa tur a semifinalei EHF European Cup

CS Minaur Baia Mare a învins sâmbătă, pe teren propriu, echipa suedeză Alingsas HK, cu scorul de 34-28 (19-12), în prima manşă din semifinalele EHF European Cup, la handbal masculin şi şi-a asigurat un avans de 6 goluri în vederea returului de săptămâna viitoare, din Suedia.

225 afișări
Imaginea articolului Minaur Baia Mare a obţinut o victorie importantă în manşa tur a semifinalei EHF European Cup

Băimărenii au făcut o primă repriză excelentă, după un debut de meci echilibrat, intrând la pauză cu un avans de 7 goluri, după ce au condus chiar şi cu 9 goluri.

În partea secundă, oaspeţii au făcut un joc mai bun, pe fondul unei uşoare relaxări a maramureşenilor, care au şi ratat destul de mult. Eroul principal al gazdelor a fost portarul Barna Buzogany, care a evoluat toate cele 60 de minute, având 14 intervenţii reuşite.

Cei mai buni marcatori de la Minaur au fost Vujovic, cu 9 goluri, şi Csepreghi, tot cu 9, toate din aruncări de la 7 metri.

De la oaspeţi, Thor a înscris de 8 ori pentru echipa suedeză.

Meciul retur are loc pe 30 aprilie, în micul orăşel suedez Alingsas, din aproiere de Gotteborg.

Suedezii au eliminat în optimile de finală echipa română Potaissa Turda, vicecampioana României.

Echipa care se califică în finala EHF European Cup, va întâlni tot în dublă manşă, învingătoarea dintre echipele norvegiene Drammen HK şi Naerbo IL, care se înfruntă în cealaltă semifinală.

Băimărenii au ocazia să repete performanţele din anii 80, a legendarei echipe conduse de Lascăr Pană, care a câştigat Cupa IHF în 1985 şi 1988.

Finala competiţiei va avea loc tot în dublă manşă, în 21 şi 28 mai. În cazul unei eventuale calificări, Minaur Baia Mare va juca meciul decisiv în faţa propriilor suporteri, în Sala Sporturilor „Lascăr Pană”.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici