Ministerul Tineretului şi Sportului a refuzat avizul pentru modificarea statutului FRF. Schimbările aprobate de Adunarea Generală Extraordinară sunt nule

Ministerul Tineretului şi Sportului (MTS) a refuzat acordarea avizului necesar pentru modificarea statutului Federaţiei Române de Fotbal, astfel că toate schimbările aprobate de Adunarea Generală Extraordinară din 28 iunie sunt lovite de nulitate, a declarat pentru MEDIAFAX o sursă federală.

860 afișări
Imaginea articolului Ministerul Tineretului şi Sportului a refuzat avizul pentru modificarea statutului FRF. Schimbările aprobate de Adunarea Generală Extraordinară sunt nule

Ministerul Tineretului şi Sportului a refuzat avizul pentru modificarea statutului FRF. Schimbările aprobate de Adunarea Generală Extraordinară sunt nule (Imagine: Catalina Filip/Mediafax Foto)

"Modificările la statutul FRF nu au primit avizul MTS. Conform legii, în aceste condiţii, modificările efectuate în Adunarea Generală din 28 iunie sunt lovite de nulitate în totalitate. Acum este nevoie de convocarea unei noi Adunări Generale. Probabil că în Comitetul Executiv din 11 iulie se va decide convocarea Adunării Generale Extraordinare pentru rezolvarea situaţiei", a declarat pentru MEDIAFAX sursa citată.

Conform articolului 36, alineatul 4, din Legea 69/2000, a Educaţiei Fizice şi Sportului, "modificarea statutelor sau actelor constitutive ale federaţiilor sportive naţionale este supusă procedurilor prevăzute de lege, după ce s-a obţinut avizul expres al Ministerului Tineretului şi Sportului".

Alineatul 6 al aceluaişi articol de lege precizează faptul că "înfiinţarea federaţiilor sportive naţionale sau modificarea statutelor şi a actelor constitutive ale acestora, fără respectarea dispoziţiilor alin. (1) şi (4), este nulă de drept".

Una dintre propunerile importate făcute de noua conducere a FRF şi aprobată de AG extraordinară se referă la eliminarea articolului 54 din Statutul FRF, care prevedea, la punctul 2, că "pentru a promova într-un eşalon competiţional superior calitatea de membru afiliat al unui club trebuie să aibă o durată - în momentul începerii sezonului competiţional următor - de cel puţin trei ani consecutiv".

CS Universitatea Craiova, club susţinut de Primăria Craiova şi care a evoluat prima dată în Liga a II-a, sezonul trecut, a obţinut promovarea din punct de vedere sportiv şi a primit licenţa pentru Liga I, dar nu respectă articolul 54 din Statutul FRF.

Contactat de MEDIAFAX, secretarul general al FRF, Gheorghe Chivorchian, a refuzat să comenteze decizia Ministerului Tineretului şi Sportului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici