Mititelu acuză FRF de fals în actele privind dezafilierea Universităţii Craiova

Patronul Universităţii Craiova, Adrian Mititelu, a acuzat, joi, FRF, de fals în documentele întocmite cu ocazia şedinţei din 20 iulie a Comitetului Executiv al federaţiei, în care s-a luat decizia de dezafiliere a clubului Universitatea Craiova.

371 afișări
Imaginea articolului Mititelu acuză FRF de fals în actele privind dezafilierea Universităţii Craiova

Patronul Universităţii Craiova, Adrian Mititelu (Imagine: Remus Badea/Mediafax Foto)

Mititelu a prezentat, joi, două documente, adresa FRF prin care secretarul general al federaţiei Adalbert Kassai informa clubul Universităţii Craiova de decizia de dezafiliere şi o listă cu semnăturile membrilor Comitetului Executiv prezenţi la şedinţa din 20 iulie.

"Printr-o adresă mi s-a spus că am fost exclus provizoriu cu 10 voturi pentru şi două abţineri. Am lista celor prezenţi la şedinţa Comitetului Executiv al FRF din 20 iulie. Este o listă cu 12 persoane şi sunt trei semnături lipsă, Avram, Dragomir şi Şvaizer. Asta a fost cheia cu actul semnat de Avram (n.r. - în arest). Avem mii de dovezi că Marius Stan s-a abţinut, acum apare că a votat pentru. Mai ştim că Avram, Dragomir şi Şvaizer au semnat pentru, acum semnăturile lipsesc. Mai mult, decizia FRF a venit la club fără nicio semnătură. Acum sunt mâncaţi, avem de-a face cu multiple infracţiuni. Practic, decizia de dezafiliere nu există. Ar trebui să se predea", a declarat Mititelul la Digi Sport.

El susţine că, potrivit adresei primite de la FRF, Dumitru Dragomir, Vasile Avram şi Cornel Şvaizer, ale căror semnături lipsesc de pe cel de-al doilea act, au votat pentru dezafilierea Universităţii şi că s-au abţinut Marius Stan şi Marian Pălărie, care au semnat lista membrilor prezenţi la şedinţa din 20 iulie.

Documentul pe care apar semnăturile are următorul conţinut: "Lista membrilor Comitetului Executiv al FRF prezenţi la şedinţa din 20 iulie 2011: 1. Mircea Sandu - preşedinte FRF (semnătură), 2. Dumitru Dragomir - primvicepreşedinte FRF (lipsă semnătură), 3. Octavian Goga - vicepreşedinte FRF (semnătură), 4. Marius Stan - reprezentant al cluburilor din Liga I (semnătură), 5. Cornel Şfaizer reprezentant al cluburilor din Liga a 2-a (lipsă semnătură), 6. Marian Rusen - reprezentant al cluburilor din Liga a 2-a (semnătură), 7. Ştefan Stana - reprezentant al cluburilor din liga a 3-a (semnătură), 8. Cristi Bobar - reprezentant al cluburilor din Liga a 3-a (semnătură), 9. Paul Costaş - reprezentant al cluburilor de copii şi juniori (semnătură), 10. Marian Pălărie - reprezentant al cluburilor de fotbalul feminin (semnătură), 11. Vasile Avram - preşedinte CCA (lipsă semnătură), 12. Sorin Ţerbea - reprezentantul cluburilor de fotbal în sală (semnătură).

Prin semnarea prezentului încris:

- Confirmaţi participarea dumneavoastră la şedinţa Comitetului Executiv al FRF din data de 20 iulie 2011

- Aprobaţi decizia Comitetului Executiv al FRF din data de 20 iulie astfel cum v-a fost comunicată".

Adresa transmisă Universităţii Craiova este următoarea:

"Hotărârea Comitetului Executiv din data de 20 iulie

Comitetul Executiv a adoptat în şedinţa din 20 iulie 2011, cu zece voturi pentru şi 2 abţineri, în temeiul art 18. alin 2 coroborat cu prevederile art 18 alin 1 lit b din statutul FRF, măsura excluderii provizorii a clubului de fotbal Fotbal Club U Craiova SA, urmând să supună această măsură validării primei Adunării Generale a FRF.

Semnat de Adalbert Kassai".

Federaţia Română de Fotbal a anunţat, la 20 iulie, că gruparea Universitatea Craiova a încălcat grav statutul federaţiei, astfel că a fost exclusă provizoriu de Comitetul Executiv până când măsura va fi validată de Adunarea Generală a FRF.

Universitatea Craiova a refuzat să-şi retragă acţiunile în instanţele civile împotriva Federaţiei Române de Fotbal, iar Comitetul Executiv al FRF a decis dezafilierea clubului.

Preşedintele FRF, Mircea Sandu, a declarat că decizia Comitetului Executiv de a exclude clubul Universitatea Craiova a intrat imediat în vigoare, singura posibilitate ca această hotărâre să fie anulată fiind în cadrul votului Adunării Generale din martie sau aprilie 2012.

După dezafiliere, jucătorii Universităţii Craiova au devenit liberi de contract şi au plecat gratis la alte echipe.

Universitatea Craiova a retrogradat în Liga a II-a la finalul sezonului trecut. Finanţatorul Adrian Mititelu este în conflict cu preşedintele LPF, Dumitru Dragomir, cu selecţionerul Victor Piţurcă şi cu alţi oameni de fotbal. Mititelu a deschis mai multe acţiuni în instanţă, contestând unele decizii ale comisiilor FRF şi LPF luate în defavoarea clubului său. Totodată, Mititelu susţine că a depus plângeri la Parchet şi la DNA împotriva unor oameni de fotbal, pe care îi acuză de constituire în "grup infracţional" în scopul controlării fotbalului românesc.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici