Nadia, Năstase şi Pavel au oferit jucării şi autografe copiilor internaţi la Spitalul Maria Curie

Foştii sportivi Nadia Comăneci, Ilie Năstase şi Andrei Pavel au oferit, vineri, jucării de pluş şi autografe copiilor internaţi la Spitalul Clinic de Urgenţă Maria Sklodowska Curie din Bucureşti.

83 afișări
Imaginea articolului Nadia, Năstase şi Pavel au oferit jucării şi autografe copiilor internaţi la Spitalul Maria Curie

Nadia, Năstase şi Pavel au oferit jucării şi autografe copiilor internaţi la Spitalul Maria Curie (Imagine: Daniel Mihailescu/Mediafax Foto)

Cei trei au vizitat etajele şase şi şapte ale spitalului, modernizate cu ajutorul banilor donaţi de organizatorii turneului de tenis BRD Năstase Ţiriac Trophy la finalul ediţiei din 2010. Foştii sportivi au vizitat saloanele din cadrul Secţiilor de Pediatrie II şi III care au specializări de pneumonologie, gastroenterologie, nefrologie şi oncologie. Nadia Comăneci a făcut o demonstraţie de gimnastică executând roata şi lumânarea în faţa micilor pacienţi.

Ilie Năstase a declarat că toţi oamenii de afaceri care câştigă bani în România ar trebui să investească în spitale. "E un spital special şi aceşti copii ar impresiona pe oricine. Sper ca şi ceilalţi care câştigă bani în România să bage şi ei cum au băgat cei care au modernizat aici două etaje. Condiţiile care sunt acum la cele două etaje ar trebui să se regăsească peste tot în România, dar la noi nu e nimic normal. În Occident cum este la etajele astea două este peste tot", a precizat Năstase.

De asemenea, Nadia Comăneci s-a arătat impresionată de condiţiile din cadrul spitalului după modernizare. "Am fost şi în Statele Unite la multe spitale de pediatrie. Aici m-a impresionat ce frumos a fost refăcut acest spital şi grija pe care o au medicii faţă de aceşti copii. E un început şi sper să se continue şi la celelalte spitale", a spus fosta gimnastă.

La final, Ilie Năstase, Nadia Comăneci şi Andrei Pavel au jucat tenis cu copiii pe un teren improvizat în curtea spitalului. Micii pacienţi, care s-au fotografiat alături de foştii sportivi, au primit mingi de tenis şi tricouri inscripţionate cu mesaje de încurajare precum "Câştigător" şi "Campion".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici