Naomi Osaka părăseşte turneul WTA de la New York în semn de protest: "Sunt dezgustată de genocidul comis de poliţie asupra oamenilor de culoare"

  • Starul japonez de tenis Naomi Osaka s-a retras din turneu important de tenis de la New York în semn de protest faţă de împuşcarea de câtre poliţie a lui Jacob Blake.
  • "Ca o femeie de culoare simt că sunt lucruri mult mai importante care merită atenţie imediată", a scris Osaka pe Twitter.
  • Turneul ATP a fost suspendat pentru ziua de joi, relatează BBC.
4716 afișări
Imaginea articolului Naomi Osaka părăseşte turneul WTA de la New York în semn de protest: "Sunt dezgustată de genocidul comis de poliţie asupra oamenilor de culoare"

Blake a fost împuşcat în spate de poliţie. Cazul său a dus la un val de proteste în Wisconsin care au degenerat  pe alocuri în violenţe. De asemenea, un număr important de sportivi s-au alăturat unei mişcări de boicot a evenimentelor în semn de protest. NBA a amânat trei meciuri de baschet după ce Milwaukee Bucks a decis boicotarea competiţiei în semn de solidaritate cu mişcarea Black Lives Matter

Protestele s-au răspândit şi într-o serie de alte oraşe americane, inclusiv Portland, Oregon şi în Minneapolis, Minnesota, unde uciderea de câtre poliţie a lui George Floyd în mai a stârnit protestele Black Lives Matter.

Organizatorii WTA Western & Southern Open din New York au declarat că turneul va fi suspendat până vineri.

„În calitate de sport, tenisul adoptă o poziţie colectivă împotriva inegalităţii rasiale şi a nedreptăţii sociale, care se află din nou în prim plan în Statele Unite”, se arată în declaraţie.

Anunţul a venit la doar câteva ore după ce Osaka, de două ori căştigătoare de Grand Slam, a declarat pe Twitter că s-a retras din semifinale.

"Urmărirea genociudului comis de poliţie asupra oamenilor de culoare mă face sincer să mă simt dezgustată ”, a arătat Osaka. Când va fi vreodată suficient?", a scris sportiva.

"Nu mă aştept să se întâmple nimic drastic dăcă nu joc eu, dar dacă pot începe o conversaţie într-un sport majoritar alb, consider că este un pas în direcţia corectă", a spus mai precizat sportiva într-o declaraţie în engleză şi japoneză pe Twitter .

Părinţii lui Osaka sunt din Japonia şi Haiti. Ca femeie bi-rasială care joacă pentru Japonia, ea însăşi a fost ţinta unui rasism intens în Japonia.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici