Oltchim Râmnicu Vâlcea a remizat în deplasare, scor 26-26, meciul din Liga Campionilor cu Metz

Campioana României la handbal feminin Oltchim Râmnicu Vâlcea a terminat la egalitate duminică, în deplasare, scor 26-26 (15-15), cu formaţia franceză Metz Handball, în etapa a IV-a din grupa a 2-a principală a Ligii Campionilor.

807 afișări
Imaginea articolului Oltchim Râmnicu Vâlcea a remizat în deplasare, scor 26-26, meciul din Liga Campionilor cu Metz

Oltchim Râmnicu Vâlcea a remizat în deplasare, scor 26-26, meciul din Liga Campionilor cu Metz (Imagine: Mircea Rosca/Arhiva Mediafax foto)

Primele minute ale confruntării au fost echilibrate, dar nu pentru mult timp, Oltchim trecând la conducere în minutul 6, 3-4, avantaj pe care l-a majorat pe contraatac Managarova, după o lansare excelentă a lui Huţupan-Dinu, 3-5. La mijlocul reprizei, vâlcencele conduceau cu 9-11 şi apoi, cu 9-13 (min. 19), reuşind să contracareze jocul excelent al centrului advers, Andriuşina. Metz a intrat la time-out, antrenorul Gardillou fiind exasperat şi de cele cinci aruncări în bară ale jucătoarelor sale. Oltchim a avut apoi minute deloc reuşite de joc, cu mingi pierdute uşor, ratările întorcându-se împotriva sa, astfel că, la pauză, tabela arăta egalitatea, 15-15. Echipa vâlceană a marcat un singur gol în ultimele şapte minute.

La reluare, Metz a revenit la conducere, 16-15, după 27 de minute în care a alergat după Oltchim, care şi-a revenit rapid, 16-18 (min. 35). Meciul a continuat pe "contre", dar şi cu impulsivitate inexplicabilă şi ratări de ambele părţi. Totuşi, Metz a ştiut să-şi revină la timp, detaşându-se la trei goluri, 21-18 (min. 42), în timp ce Oltchim a continuat cu jocul haotic, pigmentat cu pase greşite şi ratări. Brădeanu şi Jovanovici au readus speranţa în tabăra vâlceană, 21-20 (min. 45), două minute mai târziu, Chirilă ratând de la 7 metri egalarea. La scorul 23-21, Oltchim a ratat trei atacuri consecutive, Metz mărindu-şi avansul, 24-21 (min. 50). Cu 6 minute înaintea finalului, Managarova şi Brădeanu au redus la 25-24, prima aducând egalarea, 25-25, când mai erau cinci minute din meci. Metz a înscris pentru 26-25 (min. 28), ultimele faze ale partidei fiind haotice în ambele tabere, cu greşeli de necrezut la nivel de Liga Campionilor. Rusoaica Andriuşina a fost eliminată, când mai erau 90 de secunde, Metz având doar cinci jucătoare, iar Ardean Elisei a adus egalarea, de la 7 metri, 26-26. Jovanovici făcut intercepţie la atacul următor, dar a pasat greşit, iar Radu Voina a cerut time-out, când mai erau 7 secunde. Nu a mai fost timp pentru un atac real, astfel că scorul final a rămas 26-26, Oltchim făcând cadou echipei franceze primul punct din grupa a 2-a.

Marcatoare:

Metz - Andriuşina 6 goluri, Liscevici 4, Mendy 3, Csaki 3, Ognjenovici 2, Kamto 2, Pruhomme 2, Broch 2, Limal 2

Oltchim - Jovanovici 6 goluri, Managarova 5, Vetkova 4, Brădeanu 4, Ardean Elisei 3, Ozel 1, Manea 1, Curea 1, Chirilă 1.

În primele trei partide, Oltchim a învins slovenele de le Krim, în deplasare, 31-25, pe Metz, la Râmnicu Vâlcea, cu 30-21, dar a şi suferit cea mai drastică înfrângere, tot acasă, cu Buducnost, scor 24-34.

Buducnost este şi liderul grupei a 2-a, cu patru victorii din tot atâtea meciuri disputate, dar şi calificată deja în semifinale, la fel ca Gyor ETO, în grupa 1. Oltchim se află pe locul 2, cu 5 puncte, urmată de Krim, cu 2 şi Metz, 1 punct. Oltchim mai are nevoie de un punct în ultimele două partide, pentru a-şi asigura calificarea în semifinale.

În ultimele două etape sunt programate confruntările: Buducnost - Metz Handball şi Oltchim - Krim (în 4 martie) şi Krim - Metz (10 martie), respectiv Buducnost - Oltchim (11 martie).

În grupa 1 principală se confruntă echipele Larvik HK (Norvegia), Gyor ETO (Ungaria), Itxako Navarra (Spania) şi FC Midtjylland (Danemarca).

Primele două clasate din fiecare din cele două grupe vor juca semifinalele competiţiei. În grupele preliminare, Oltchim a încheiat cu un bilanţ de cinci victorii şi o înfrângere, acumulând 10 puncte, cu care a fost liderul grupei D.

Obiectivul sezonului pentru formaţia antrenată de Radu Voina este jucarea finalei. Trofeul este deţinut de Larvik HK (Norvegia).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici