Orlov Yevhenii a primit cetăţenia română şi poate reprezenta România la Jocurile Olimpice

Guvernul a decis acordarea cetăţeniei române sportivului de origine ucraineană Orlov Yevhenii, iar acesta poate fi inclus în delegaţia României pentru jocurile olimpice de la Rio ce se vor disputa în perioada 5-21 august.

300 afișări
Imaginea articolului Orlov Yevhenii a primit cetăţenia română şi poate reprezenta România la Jocurile Olimpice

Orlov Yevhenii a primit cetăţenia română şi poate reprezenta România la Jocurile Olimpice (Imagine AFP /Mediafax Foto)

"Se acordă cetăţenia română domnului Orlov Yevhenii, cetăţean ucrainian, fiul lui Veceslav şi Natalia, născut la data de 30 ianuarie 1989 în localitatea Kryvyi Rih, Ucraina, cu domiciliul actual în Ucraina, oraşul Krivoi Rog, Microraion nr. 5, str. Zarichnii, nr. 32, ap. 111, regiunea Dnepropetrovsk. (4494/A/2016). Sportivul ucrainean Orlov Yevhenii a solicitat dobândirea cetăţeniei române în data de 18 ianuarie 2016 iar Comisia pentru Cetăţenie din cadrul Autorităţii Naţionale pentru Cetăţenie a realizat raport favorabil, constatându-se astfel îndeplinirea condiţiilor legale. În acest context, potrivit legii, Ministerul Tineretului şi Sportului a iniţiat Hotărârile pentru acordarea cetăţeniei române celor doi sportivi, acte normative adoptate astăzi în şedinţa de Guvern. Cetăţenia română a fost acordată în temeiul prevederilor Legii cetăţeniei române, modificată şi completată prin OUG 37 din 2015." se arată în comunicatul postat pe site-ul Guvernului României

Orlov Yevhenii are 27 de ani şi a câştigat două medalii la Campionatele Europene, ambele sub steagul Ucrainei: bronz, în 2012 la Belgrad şi argint în 2013 la Tbilisi. Sportivul a reprezentat Ucraina şi la Jocurile olimpice de la Londra, din 2012, la categoria 120 de kilograme, dar a fost eliminat din primul tur de luptătorul turc Rıza Kayaalp.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici