Antrenorul român Ted Dumitru a murit în Africa de Sud

Antrenorul român, Ted Dumitru, fost selecţioner al naţionalei de fotbal a statului Africa de Sud, a murit joi seară la Cape Town după ce a suferit un atac de cord într-un centru comercial.

2353 afișări
Imaginea articolului Antrenorul român Ted Dumitru a murit în Africa de Sud

Antrenorul român Ted Dumitru a murit în Africa de Sud (Imagine: Goal.com)

În vârstă de 76 de ani, antrenorul român Ted Dumitru s-a prăbuşit în centrul comercial Eastgate Mall, din capitala Africii de Sud, Cape Town. Echipele medicale ajunse la faţa locului au încercat minute bune să-l resusciteze pe Dumitru, însă nu au mai putut face nimic. Surse medicale citate de sport24.co.za, au spus că tehnicianul român a suferit un atac de cord.

"Este o zi foarte tristă pentru fotbalul din ţara noastră. Ted a fost un gigant pentru fotbalul din ţara noastră iar cunoştinţele sale despre fotbal ne-au ajutat foarte mult în dezvoltarea noastră şi i-au adus un respect imens din partea suporterilor. Era un membru activ al Comitetului tehnic al Federaţie şi am învăţat multe lucruri de la el. Odihnească-se în pace!" a spus Danny Jordaan, preşedintele Federaţiei de Fotbal din Africa de Sud.

Ted Dumitru şi-a început cariera de antrenor în 1964, în România, la Universitatea Craiova.

În Africa de Sud a antrenat cele mai puternice echipe din campionat, Kaizer Chiefs, Mamelodi Sundowns şi Orlando Pirates şi a cucerit peste 15 trofee în fotbalul african. A antrenat naţionalele statelor Africa de Sud, Swaziland, Namibia şi Zambia

A condus de pe bancă, naţionala Africii de Sud, la Cupa Africii pe Naţiuni în 2006.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici