Parisul va găzdui Jocurile Olimpice de Vară din 2024. Los Angeles pe cele din 2028

Autorităţile din Los Angeles au ajuns, luni, la un acord cu reprezentanţii Comitetului Internaţional Olimic pentru găzduirea Jocurilor Olimpice de Vară din 2028, lăsând în cursa pentru organizarea Olimpiadei din 2014 doar capitala Franţei, Paris, informează The Associated Press.

869 afișări
Imaginea articolului Parisul va găzdui Jocurile Olimpice de Vară din 2024. Los Angeles pe cele din 2028

Parisul va găzdui Jocurile Olimpice de Vară din 2024. Los Angeles pe cele din 2028

”Prin acest acord se realizează încă un pas pentru aducerea Jocurilor Olimpice în oraşul nostru pentru prima data în această generaţie”, a declarat Eric Garcetii, primarul oraşului Los Angeles.

Acest acord vine după votul de la începutul lunii a Comitetului Internaţional Olimpic prin care s-a luat decizia în privinţa organizatorilor Olimpiadelor din 2024 şi 2028. Astfel, s-a decis ca oraşele Paris şi Los Angeles să organizeze Jocurile Olimpice din 2024 şi 2028. Iniţial, ambele au candidat pentru ediţia din 2024, însă anunţul oficialilor din Los Angeles a clarificat situaţia. Prin urmare, Parisul a rămas singurul oraş rămas în cursa pentru organizarea Jocurilor Olimpice de Vară din 2024.

Oficialii Parisului au salutat decizia Los Angelesului şi au precizat că vor coopera cu Comitetul Internaţional Olimpic pentru a găsi o soluţie cât mai bună pentru ambele oraşe şi pentru buna desfăşurare a celor două ediţii a Jocurilor Olimpice.

Oraşul Los Angeles a mai găzduit Jocurile Olimpice în 1984 şi în 1932, iar Parisul în 1900 şi în 1924.

Ediţia din 2020 a Jocurilor Olimpice se va desfăşura la Tokyo, după ce ediţia precedentă a fost organziată de Rio de Janeiro.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici