Patru fondatori ai Asociaţiei Ligii Suporterilor Stelişti au interdicţie pe stadioane

Preşedintele Asociaţiei Ligii Suporterilor Stelişti din România, Sorin Rusu, a declarat, vineri, că patru dintre cei şapte membri-fondatori ai asociaţiei au interdicţie pe stadioane în urma protestelor la adresa patronului grupării "roş-albastre", Gigi Becali.

57 afișări
Imaginea articolului Patru fondatori ai Asociaţiei Ligii Suporterilor Stelişti au interdicţie pe stadioane

Patru fondatori ai Asociaţiei Ligii Suporterilor Stelişti au interdicţie pe stadioane

"În conferinţă am anunţat că doi membri sunt interzişi, dar, ulterior, am aflat că, de fapt, sunt patru membri dintre cei şapte care sunt interzişi pe stadioane. Este vorba de Victor Gherghici, Bogdan Catargiu, Cezar Sfetcu şi Alin Cămărăşescu. Noi dorim să ne luăm răspunderea pentru o anumită porţiune a stadionului, Peluza Nord, şi încercăm să ridicăm interdicţiile. Conform ultimelor reglementări ale LPF şi Jandarmeriei, ligile suporterilor vor trebui să-şi asume răspunderea pentru comportamentul suporterilor, iar Liga este pregătită pentru aşa ceva, dar nu pentru întreg stadionul, ci doar pentru membrii săi şi cei de la Asociaţia Independentă a Suporterilor Stelişti", a spus Rusu pentru MEDIAFAX.

Sorin Rusu a precizat că Asociaţia Ligii Suporterilor Stelişti nu are nicio legătură cu patronul clubului, Gigi Becali.

"Am observat pe majoritatea forumurilor şi în presă cum că Liga ar fi Liga lui Gigi Becali. Total eronat. Nu am avut nicio întâlnire cu persoana menţionată. Tot ce vă putem spune este că suntem şapte membri şi nu putem decide pentru toţi. Toate deciziile care le vom lua vizavi de anumite activităţi se vor lua prin votul membrilor", a explicat preşedintele ALSR.

Unul dintre membrii-fondatori, Bogdan Şerb, l-a completat pe şeful ALSR: "Suntem siguri că după primele acţiuni organizate mulţi o să ni se alăture. Din păcate, prin declaraţiile făcute şi dezinformării făcute, nu de către presă, s-a creat impresia că noi suntem liga clubului, făcută de club pentru ca să atragă suporteri şi să încurajeze echipa. Noi nu avem nicio legătură. Nu putem demonstra contrariul decât prin acţiunile pe care le vom face".

Bogdan Şerb susţine că reprezentanţii ALSR au avut deja întâlniri cu reprezentanţii Asociaţiei Independente a Suporterilor Stelişti (AISS).

"Am avut o întrevedere cu cei de la AISS şi ei aşteaptă, ca şi dumneavoastră, să vadă ce se întâmplă şi de ce parte suntem. Noi nu vrem să înlocuim pe nimeni, nu vrem o competiţie cu ei. Mi se pare normal să existe cât mai multe astfel de asociaţii care să reprezinte suporterii stelişti. Nu dorim să existe divergenţe între noi", a afirmat Şerb.

Întrebat dacă ALSR va aduce injurii la adresa patronului echipei Steaua, Gigi Becali, Bogdan Şerb răspuns: "Injurii nu va aduce nimeni. Acţiunile organizate de Asociaţia Ligii Suporterilor Stelişti se vor face în mod civilizat. Asta nu înseamnă că dacă vom decide să protestăm nu o vom face. Vom protesta vehement, dar civilizat. Eu fac parte dintre aceia care am protestat încă de la început".

Sorin Rusu a menţionat că scopurile înfiinţării ALSR sunt promovarea valorilor clubului Steaua, susţinerea şi sprijinirea tuturor suporterilor stelişti cu dificultăţi, realizarea unei comunicări mai bune între suporteri şi club, asistenţă juridică pentru suporterii Stelei, organizarea de evenimente pentru suporteri, înfiinţarea de fan-cluburi, promovarea stelismului în şcoli, susţinerea şi ajutorarea fostelor glorii ale clubului şi obţinerea de facilităţi pentru toţi suporterii Stelei, prin intermediul partenerilor ALSR.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici