Presa sud-africană după prima zi a CM: "Fantastic, uimitor, exploziv"

Presa sud-africană a salutat, sâmbătă, în unanimitate, prima zi a Cupei Mondiale de fotbal, apreciind ceremonia de deschidere "uimitoare", prestaţia bună a reprezentativei ţării gazdă şi, mai ales, ambianţa explozivă de pe stadioane.

19 afișări
Imaginea articolului Presa sud-africană după prima zi a CM: "Fantastic, uimitor, exploziv"

Presa sud-africană după prima zi a CM: "Fantastic, uimitor, exploziv" (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

O fotografie cu o arenă Soccer City arhiplină se putea vedea pe prima pagină a cotidianului The Star, cu titlul "Ayoba, Mzansi!" ("Foarte cool, Africa de Sud!", în argou local).

"Respect: asta este ceea ce merităm după prima zi. Africa de Sud a organizat o ceremonie de deschidere uimitoare, iar Bafana Bafana ne-a ţinut cu sufletul la gură în meciul contra Mexicului. Faptul că jucătorii noştri au fost atât de aproape de victorie, demonstrează că nu suntem o naţiune de visători. Poate că noi visăm, dar avem curajul, energia şi determinarea de a concretiza visurile nostre", a mai scris The Star.

"Goool", a titrat publicaţia Weekend Argus din Cape Town sub o fotografie a jucătorului sud-african Siphiwe Tshabalala, entuziast după ce a marcat primul gol al competiţiei mondiale.

Totuşi, publicaţia Citizen a titrat "Atât de aproape de victorie", regretând faptul că Teko Modise a ratat ocazia de a marca al doilea gol al sud-africanilor, înainte ca Mexic s-a egaleze.

Echipa naţională a Africii de Sud a terminat la egalitate, scor 1-1 (0-0), meciul de deschidere al Cupei Mondiale, disputat, vineri, în faţa selecţionatei Mexicului, pe Stadionul Soccer City, din Johannesburg, în cadrul Grupei A a competiţiei.

Cupa Mondială de fotbal se va desfăşura în perioada 11 iunie - 11 iulie.

Află aici care este programul Cupei Mondiale

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici