Preşedinte Steaua, despre donaţia premierului Ponta: Este lăudabil din partea lui şi a oricărui fan

Preşedintele echipei de baschet masculin Steaua CSM Eximbank Bucureşti, Virgil Stănescu, a declarat, miercuri, pentru MEDIAFAX, că iniţiativa premierului Victor Ponta de a dona clubului o parte din salariu este un gest lăudabil din partea oricărui fan, nu doar a primului ministru.

183 afișări
Imaginea articolului Preşedinte Steaua, despre donaţia premierului Ponta: Este lăudabil din partea lui şi a oricărui fan

Preşedinte Steaua, despre donaţia premierului Ponta: Este lăudabil din partea lui şi a oricărui fan (Imagine: Arhiva Mediafax Foto)

"Super, iniţiativa ca un suporter să ne doneze o parte din salariu e lăudabilă, mai mulţi ar trebui să se axeze pe sport, iar oricine ar veni în ajutorul sportului este de apreciat. Este lăudabil orice gest de acest fel din partea oricui", a declarat Virgil Stănescu, pentru MEDIAFAX.

Preşedintele formaţiei steliste a mai spus că premierul Victor Ponta, care a jucat la Steaua la nivelul junioratului, a asistat la meciurile echipei din ultima perioadă în calitate de suporter.

"A venit la meciuri, nu a venit în alte ipostaze, la antrenamente de exemplu, dar la meciuri a venit. Ca mulţi alţii, pune suflet în echipa de baschet şi crede în noi. Nu a făcut o notă discordantă faţă de alţi suporteri. Nu ştiu dacă îi vom oferi ceva special pentru donaţia sa, pentru că noi luăm în considerare un gest pentru orice suporter care procedează astfel. Avem programul «Patron la Steaua», prin care orice fan poate ajuta clubul. Pe de altă parte, la sală şi la meciuri nu vine premierul Victor Ponta, ci suporterul Victor Ponta", a mai afirmat Virgil Stănescu.

Oficialul de la clubul stelist a spus că iniţiativa lui Victor Ponta poate părea inedită în România, dar pentru el, personal, nu este prima dată când are de-a face în lumea baschetului cu un prim-ministru, dând exemplul premierului Belgiei, Johan Vande Lanotte, din perioada 2011-2014, care a condus clubul Oostende.

"Premierul Belgiei, Johan Vande Lanotte, a fost preşedintele clubului Oostende. El m-a sunat şi m-a invitat să joc acolo. Nu ştiu dacă şi dona bani echipei, nu cred, şi nici nu am negociat cu el, dar cu siguranţă era foarte implicat în activitatea clubului belgian", a mai spus Virgil Stănescu.

Steaua CSM Eximbank Bucureşti va evolua în sezonul 2015-2016 şi în Eurocup, a doua competiţie valorică a continentului, graţie unui wild-card primit din partea organizatorilor.

Premierul Victor Ponta spune, într-un mesaj postat pe Facebook, că din 1 august donează diferenţa de salariu primită prin "faimoasa ordonanţă" echipei de baschet Steaua CSM Eximbank Bucureşti, care anul acesta joacă din nou, după mulţi ani, într-o competiţie europeană.

"Nu m-am răzgândit, cred în continuare că este corect că demnitarii din România (Preşedinte, preşedinţii Parlamentului, miniştrii etc.) trebuie să aibă un salariu decent, cel puţin egal cu alţi funcţionari din subordine şi relativ asemănător cu ceea ce se întâmplă în Europa. Dar la fel de corect este ca această mărire de salariu să fie făcută în acelaşi timp cu salariile celorlalţi angajaţi din sectorul public. Aşa că pot să mai aştept până vom adopta noua Lege a Salarizării! În consecinţă, am luat decizia personală ca începând cu data de 1 August să donez diferenţa de salariu primită prin «faimoasa ordonanţă» către echipa de baschet a Clubului Steaua (care, anul acesta, joacă dupa mulţi ani din nou într-o competiţie europeană). Aşa am sufletul împăcat şi fac şi un gest simbolic de sprijin pentru echipa şi sportul pe care le iubesc atât de mult de peste 30 de ani!", a scris Victor Ponta pe pagina sa de Facebook.

Primul ministru adaugă că îi sunt total indiferente comentariile "Propagandei" şi "demagogia unor consilieri prezidenţiali care criticau pe la TV măsura şi acum vor încasa banii cu tupeul deja consacrat".

Salariile demnitarilor vor fi majorate din 1 august, sumele necesare aplicării acestor creşteri fiind incluse în buget la rectificarea bugetară.

Guvernul nu a rediscutat, marţi, OUG care majorează salariile demnitarilor, deşi premierul Victor Ponta anunţase anterior că "va lua o decizie politică" în acest sens, el exprimându-şi totodată dezacordul faţă de creşterea salariilor demnitarilor înainte de intrarea în vigoare a Legii salarizării.

Astfel, OUG adoptată de Guvern în perioada în care vicepremierul Gabriel Oprea era prim-ministru interimar a rămas în vigoare, deşi Victor Ponta a declarat anterior că nu este de acord cu acest act normativ şi că marţi va lua o decizie politică în acest sens.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici