Primul campionat naţional de tenis în scaun cu rotile se desfăşoară la Bucureşti

Primul campionat naţional de tenis în scaun cu rotile din România, organizat de Comitetul Naţional Paralimpic împreună cu Federaţia Română de Tenis, se desfăşoară la Bucureşti, se arată într-un comunicat de presă remis, miercuri, agenţiei MEDIAFAX.

216 afișări
Imaginea articolului Primul campionat naţional de tenis în scaun cu rotile se desfăşoară la Bucureşti

Primul campionat naţional de tenis în scaun cu rotile se desfăşoară la Bucureşti (Imagine: Andreea Balaurea/Arhiva Mediafax foto)

Competiţia are loc la Centrul Naţional de Tenis de miercuri până vineri. Cei 12 participanţi înscrişi joacă partide de simplu şi dublu.

Anton Ciprian, iniţiator al evenimentului şi sportiv paralimpic, a afirmat că şi-a dorit de mult timp un astfel de campionat în România.

"Un astfel de eveniment invită sportivii la socializare, discutăm despre problemele noastre, sport şi sănătate. Dorim să atragem pe teren cât mai multe persoane care au afecţiuni care îi determină să folosească scaunul rulant", a explicat Anton Ciprian, care are şanse să reprezinte România la Jocurile Paralimpice de la Londra.

Jucătorii care participă la Campionatul Naţional de tenis în scaun cu rotile sunt antrenaţi de Roxana Mocănescu, antrenor la Centrul Naţional de Tenis. Cel mai tânăr participant are 19 ani, iar cel mai în vârstă 38.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici