Rafael Nadal s-a retras din Turneul Campionilor de la Londra, din cauza unei accidentări la genunchi

Tenismenul spaniol Rafael Nadal, liderul clasamentului mondial ATP, s-a retras marţi din Turneul Campionilor de la Londra, din cauza unei accidentări la genunchi, după o înfrângere în partida inaugurală împotriva belgianului David Goffin, scor 6-7 (5), 7-6 (4), 4-6.

3564 afișări
Imaginea articolului Rafael Nadal s-a retras din Turneul Campionilor de la Londra, din cauza unei accidentări la genunchi

Rafael Nadal s-a retras din Turneul Campionilor de la Londra, din cauza unei accidentări la genunchi

Nadal, în vârstă de 31 de ani, a resimţit dureri puternice la genunchiul drept încă dinaintea turneului ATP 250 de la Basel, la finalul lunii octombrie, şi s-a mai retras înaintea sfertului de finală din cadrul competiţiei de Masters Series de la Paris, la începutul lunii noiembrie.

Partida dintre Rafael Nadal şi David Goffin a durat două ore şi 41 de minute. Spaniolul şi-a pierdut serviciul de cinci ori şi a reuşit patru break-uri. De cealaltă parte, belgianul a servit 14 aşi şi s-a aflat mai mereu la conducerea jocului. Este primul succes reuşit de Goffin în faţa lui Nadal, din patru înfruntări.

"Am avut angajament faţă de eveniment, faţă de oraş, faţă de mine. Am încercat din greu. Am făcut ce trebuia să fac pentru a încerca să fiu pregătit să joc. Dar nu sunt cu adevărat pregătit să joc. M-am luptat foarte mult în timpul meciului, dar ştiam că va fi probabil ultimul al sezonului pentru mine. Nu este deloc vorba despre o decizie. E vorba despre durere. Nu pot să am putere suficientă pentru a continua să joc. Am încercat şi cred că a fost un miracol scorul atât de apropiat din timpul meciului. Voi continua să muncesc din greu pentru a rămâne în top şi pentru a avea pe mai departe şansa de a lupta pentru lucrurile importante. Astăzi nu a fost deloc o senzaţie plăcută pe teren, însă am avut un sezon de neuitat", a spus Nadal.

Rafael Nadal încheie anul pe prima poziţie ATP, pentru a patra oară în carieră. În sezonul 2017, ibericul a câştigat titlurile de Mare Şlem la Roland Garros (Openul Franţei) şi Openul Statelor Unite, a disputat finală la Openul Australiei şi şi-a adjudecat alte patru trofee la simplu.

Liderul clasamentului mondial va fi înlocuit în grupa Pete Sampras de la Turneul Campionilor de către spaniolul Pablo Carreno Busta, aflat pe locul 10 în clasamentul mondial.

În cealaltă partidă disputată luni în grupa A, bulgarul Grigor Dimitrov (locul 6 ATP) a trecut de austriacul Dominic Thiem (4 ATP), scor 6-3, 5-7, 7-5, după două ore şi 22 de minute.

Miercuri, Pablo Carreno Busta va juca împotriva austriacului Dominic Thiem, iar David Goffin şi Grigor Dimitrov se vor confrunta în celălalt meci din grupa Pete Sampras. Bulgarul va obţine calificarea în penultimul act al competiţiei de la Londra în cazul unei victorii, indiferent de scor.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici