Raţ: Vreau să fiu om de bază la West Ham

Fundaşul Răzvan Raţ, care a semnat cu West Ham United un contract valabil un sezon cu drept de prelungire pe încă trei, a declarat, miercuri, că îşi doreşte să devină un jucător de bază la formaţia londoneză.

131 afișări
Imaginea articolului Raţ: Vreau să fiu om de bază la West Ham

Răzvan Raţ (Imagine: Mircea Rosca/Mediafax Foto)

"Sunt trei luni de când suntem în discuţii cu West Ham şi sunt foarte bucuros că am ajuns în campionatul Angliei pe care eu îl consider cel mai puternic din Europa. Important pentru mine este să îmi fac treaba şi să nu dezamăgesc. Vreau să fiu un om de bază la West Ham, ceea ce cred că se va şi întâmpla pentru că îmi doresc foarte mult acest lucru", a declarat Raţ, la postul Sport.ro.

Răzvan Raţ a explicat că a discutat la ultima acţiune a echipei naţionale cu Gabriel Tamaş, fundaş care evoluează în Premier League la West Bromwich. "Am vorbi cu Gabi Tamaş la ultima acţiune a naţionalei, dar nu foarte mult. Nu pot spune că mi-a dat sfaturi pentru că în acel moment nu era ceva sigur, pur şi simplu am vorbit despre cum e în Anglia şi ce se întâmplă acolo", a adăugat Raţ.

Fundaşul a menţionat că şi gruparea franceză Olympique Marseille a intenţionat să îl achiziţioneze în pauza competiţională din iarnă dar la acel moment Şahtior Doneţk nu a dorit să îi dea drumul. "Olympique Marseille m-a vrut foarte tare în iarnă, apoi interesul lor a reapărut acum, dar nu cu aceeaşi intensitate. În iarnă cei de la Marseille au insistat până în ultimul moment, preşedintele lor a discutat şi cu Mircea Lucescu şi a încercat să mă transfere. Însă la acel moment era foarte mare nevoie de mine la Şahtior pentru că urmau partidele cu Borussia Dortmund din Liga Campionilor şi nu au vrut să mă lase să plec", a afirmat fundaşul.

Raţ, care a evoluat zece ani la Şahtior Doneţk, a avut în această perioadă mai multe oferte de transfer. "În cei zece ani au fost destule oferte pentru mine. Au fost şi echipe din Anglia, nu are rost să mai spun acum ce echipe. După ce am discutat cu diferiţi oameni aici am înţeles că nu s-a reuşit transferul din cauza preţului mare cerut pe mine", a mai spus jucătorul echipei naţionale a României.

În vârstă de 32 de ani, Raţ devine al treilea român care joacă la West Ham, după Florin Răducioiu şi Ilie Dumitrescu.

Potrivit site-ului oficial al clubului West Ham United, Răzvan Raţ a semnat un contract pe un sezon, cu opţiune de prelungire pentru încă doi sau trei ani.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici