Red Bull Outrun the Lift: Cei mai buni alergători montani din România se întrec cu telescaunul în Munţii Parâng

Pe 16 noiembrie, cei mai buni alergători montani din România se vor întrece cu telescaunul din Munţii Parâng, într-o competiţie unică – Red Bull Outrun the Lift.

220 afișări
Imaginea articolului Red Bull Outrun the Lift: Cei mai buni alergători montani din România se întrec cu telescaunul în Munţii Parâng

Red Bull Outrun the Lift ar loc la jumătatea lunii noiembrie, pe Munţii Parâng

Aflată la cea de-a treia ediţie, Red Bull Outrun the Lift este provocarea montană lansată de Toma Coconea – dublu vicecampion al celei mai dificile competiţii de aventură montană din lume, Red Bull X-Alps. Sportivii participanţi îşi vor depăşi limitele, înfruntând ascensiunea telescaunului staţiunii Parâng, de la cota 1.070 la 1.685. Competiţia este adresată tuturor alergătorilor montani din România cu vârsta de peste 18 ani, iar înscrierea în cadrul Red Bull Outrun the Lift se poate face, până pe data de 14 noiembrie, ora 23:59, pe redbull.ro/outrunthelift.

În primele două ediţii, doar 7 concurenţi dintr-un total de 400 de alergători au reuşit să întreacă telescaunul staţiunii Parâng, pe o distanţă de 2,5 km şi care prezintă o diferenţă de nivel de 615 m.

Sportiv versus telescaun

Confruntarea sportiv vs telescaun se va desfăşura contratimp, cei mai buni alergători trebuie să ajungă la finiş înaintea telescaunului, parcurgând distanţa într-un timp total sub 25 de minute, durata pe care o parcurge telescaunul de la start la finiş. Cea de-a treia ediţie a competiţiei Red Bull Outrun the Lift va strânge la linia de start unii dintre cei mai buni alergători montani din circuitul naţional, în primele două ediţii provocarea fiind acceptată de nume mari ale sportului montan românesc ca Tibi Uşeriu, Viorel Pălici, Gyorgy Szabolcs Istvan sau Ciprian Bălănescu.

„Este o competiţie explozivă pentru că întrecerea telescaunului se face pe o suprafaţă foarte abruptă, cu o diferenţă de nivel de 650m. De la an la an, văd din ce în ce mai mulţi sportivi care se antrenează în Parâng special pentru Red Bull Outrun the Lift, având nevoie de o pregătire specifică. Faţă de o competiţie pe plat, urbană, aici trebuie să fii exploziv în urcare. Faptul că întrecerea telescaunului este la limită îi motivează pe sportivi să-şi perfecţioneze în fiecare an strategia şi antrenamentele.”, spune Toma Coconea.

Mai mult, câştigătorii locului întâi la feminin şi masculin vor primi câte un wildcard în cadrul legendarei Red Bull 400, în Austria, considerată cea mai dificilă cursă de 400m din lume. Acolo, cei mai buni sprinteri montani înfruntă traseul abrupt al trambulinei de sărituri cu schiurile din Bischofshofen.

În anul 2018, la Masculin, Gyorgy Szabolcs Istvan a bătut recordul primei ediţii, ajungând la finiş în 20 de minute şi 26 secunde, urmat de câştigătorul ediţiei 2017, Viorel Pălici, care a ajuns la finiş în 22 de minute şi 29 secunde. Următorii alergători ajunşi la finiş înaintea telescaunului au fost Andrei Preda, cu un timp de 22 minute şi 40 secunde şi Gabriel Bularda, cu un timp de 22 minute şi 52 secunde.

La categoria Feminin, Ingrid Mutter s-a impus în primele două ediţii ale competiţiei Red Bull Outrun the Lift, ajungând la finişul din 2018 în 28 de minute.

Startul Red Bull Outrun the Lift se va da în data de 16 noiembrie, de la ora 12:00, în grupe de câte 25 de persoane, odată cu plecarea telescaunului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici