Reluarea activităţilor sportive, de la 1 iunie. Primele meciuri din Liga 1. Florin Segărceanu: „Aşteptăm instrucţiuni. Să atingi mingea, să n-atingi mingea”

  • Klaus Iohannis a anunţat că începând cu 1 iunie se vor putea relua activităţile sportive practicate afară
  • Prima etapă din Liga 1 s-ar putea juca între 12-14 iunie
  • Turneul de tenis de la Roma s-ar putea desfăşura în luna septembrie
5736 afișări
Imaginea articolului Reluarea activităţilor sportive, de la 1 iunie. Primele meciuri din Liga 1. Florin Segărceanu: „Aşteptăm instrucţiuni. Să atingi mingea, să n-atingi mingea”

Sursa FOTO: Profimedia

Preşedintele României, Klaus Iohannis, a anunţat joi, 28 mai, că începând cu 1 iunie se vor putea relua competiţiile sportive practicate afară, mai puţin sporturile de contact. Competiţiile se vor desfăşura deocamdată fără spectatori.

Fotbalul este primul sport care se va relua. Liga 1 ar putea reveni începând cu 12 iunie.

"E o veste foarte bună, ne bucurăm că Preşedintele şi premierul au înţeles că este important să ne reluăm cât mai repede activităţile sportive. Chiar astăzi are loc la Ministerul Sănătăţii o întâlnire la care participă atât Federaţia, cât şi Liga, în care se va dicuta protocolul pentru reluarea competiţiei.

Liga 1 este programată să se reia pe 12, 13, 14 iunie, probabil vineri am putea avea primele jocuri. De îndată ce vom avea o confirmare cu privire la reluarea competiţiilor vom face şi programul primelor etape", a declarat Justin Ştefan, secretar general Liga Profesionistă de Fotbal, pentru Mediafax.

Tenisul se numără printre activităţile spotive, care au primit undă verde din par

"Din ce înţeleg competiţiile sportive de afară înseamnă şi tenis, dar acum să vedem regulamentul şi reglementările pentru că până acum au fost tot felul de restricţii cu mingile, cine să le folosească, să atingi mingea, să nu atingi mingea. Aşteptăm să vină şi nişte instrucţiuni, dar eu cred că ar fi normal să se reia tenisul.

Eu cred că este o decizie corectă, ţinând cont că în Europa au început activităţile, în Germania, Spania, Italia. Să revenim uşor, uşor la o normalitate şi sperăm totuşi să rrevenim şi la competiţii pentru că a fost o perioadă foarte grea pentru jucători.

S-au pierdut multe turnee importante.

Să vedem şi competiţiile pe echipe cum se vor desfăşura, pentru că şi Fed Cup, şi Cupa Davis", a spus Florin Segărceanu, căpitan nejucător al naţionalei de tenis a României, pentru Mediafax.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici