România a fost învinsă de Columbia în amicalul de gală de la Madrid. Tricolorii au marcat două goluri pe final de meci

  • Columbia - România s-a încheiat marţi seara cu scorul de 3-2 pentru sud-americanii, într-un amical de gală jucat la Madrid, pe Estadio Metropolitano.
  • Tricolorii au suferit prima înfrângere după 12 meciuri.
  • La 30 de ani după tatăl său, Ianis Hagi a marcat şi el în poarta Columbiei.
4508 afișări
Imaginea articolului România a fost învinsă de Columbia în amicalul de gală de la Madrid. Tricolorii au marcat două goluri pe final de meci

Sursa foto: Facebook/Echipa naţională de fotbal a României

Echipa naţională de fotbal a României a fost învinsă marţi cu 3-2, după un meci dominat de sud-americani, care au condus cu 3-0 până în minutul 84. Tricolorii au avut un final de meci efervescent, reuşind să marcheze de două ori, pe fondul relaxării premature a columbienilor.

Selecţionerul Edward Iordănescu a făcut şapte modificări în unsprezecele de start, faţă de partida de la Bucureşti, cu Irlanda de Nord.

Peste 50.000 de spectatori au asistat la partida amicală dintre Columbia şi România, dintre care aproape 20.000 români.

În prima repriză, în ciuda unei posesii superioare, tricolorii nu au reuşit să-şi creeze ocazii periculoase la poarta columbienilor. Sud-americanii au deschis scorul repede, în minutul 5, Mohica servindu-l ideal pe Cordoba în faţa porţii, de unde a reluat cu capul pe lângă Moldovan.

Alibec şi Mihăilă au avut ocazia de a pune în pericol poarta apărată de Vargas, dar acţiunile lor au fost contracarate de defenziva columbiană. Nici şutul lui Moruţan nu a cadrat poarta adversă.

În minutul 36, profitând de confuzia apărării tricolore, Columbia a marcat golul de 2-0, după o acţiune frumoasă pe flancul drept. Luis Diaz l-a servit perfect pe Arias în zona centrală a careului, de unde acesta a şutat pe lângă Moldovan.

Moruţan a fost cel care a dat tonul ofensiv al reprizei secunde, cu un şut de probă reţinut uşor de Vargas.

Moldovan a salvat apoi echipa lui Iordănescu de la primirea a cel puţin două goluri, cu intervenţii spectaculoase.

Schimbările făcute de Iordănescu nu şi-au arătat efectul imediat, tot columbienii fiind cei care au ameninţat în mod constant poarta lui Moldovan.

Insistenţele ofensive ale acestora s-au concretizat în minutul 80, când rezerva de 20 de ani Asprilla a driblat în careu şi a şutat fără speranţă pentru Moldovan, ducând scorul la 3-0.

Când întreaga asistenţă se pregătea de un meci încheiat la scor de neprezentare, pressingul lui Ianis Hagi în faţa careului advers a dat roade, acesta deposedând un fundaş şi marcând golul ce părea a fi cel de onoare, în minutul 84.

Încurajaţi de reuşită, tricolorii au continuat să atace şi în minutul 90+4 au redus din handicap prin Florin Tănase, proaspăt intrat în teren. Acesta a primit o minge în careu, de la celălalt atacant venit de pe bancă, Denis Drăguş, şi a şutat pentru un 3-2 dătător de speranţă pentru participarea României la EURO 2024.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici