România învinge Israel în deplasare, cu 30-27, în preliminariile Campionatului European din 2018 la handbal masculin

Naţionala de handbal masculin a României, pregătită de Aihan Omer, a învins, miercuri, în deplasare, scor 30-27, reprezentativa Israelului în play-off-ul pentru calificarea în turul al doilea al preliminariilor pentru Campionatul European din 2018.

485 afișări
Imaginea articolului România învinge Israel în deplasare, cu 30-27, în preliminariile Campionatului European din 2018 la handbal masculin

România învinge Israel în deplasare, cu 30-27, în preliminariile Campionatului European din 2018 la handbal masculin

Naţionala de handbal masculin a României a început slab meciul cu selecţionata Israelului, disputat la Tel Aviv şi după 18 minute de joc, gazdele aveau un avans de 7 goluri, 11-4. A fost momentul în care selecţionerul Aihan Omer a cerut al doilea time-out, iar tricolorii au dat imediat semne de revenire. România a recuperat din handicap până la pauză, dar israelienii tot au intrat la cabine cu un avantaj de două goluri, 15-13.

Repriza a doua a fost mult mai bună pentru naţionala tricoloră. Cu extremele Valentin Ghionea şi Dragoş Oprea în mare formă, România a preluat pentru prima dată conducerea, în minutul 38, 18-17. A fost momentul în care handbaliştii lui Aihan Omer au excelat cu o defensivă mult mai exactă, iar pe atac greşelile au devenit din ce în ce mai rare. România s-a desprins la patru goluri, 28-24, pentru a se impune în final cu 30-27. Prin această victorie, tricolorii au făcut un pas important spre următoarea fază a calificărilor pentru Campionatul European din 2018, care se va desfăşura în Croaţia.

În primul tur al calificărilor, naţionala României s-a calificat de pe primul loc, într-o grupă cu Italia şi Kosovo.

Meciul retur dintre România şi Israel se va disputa, duminică, 10 aprilie, la Călăraşi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici