România învinge Luxemburg în preliminariile FIBA EuroBasket 2025

Echipa naţională de baschet masculin a României s-a împus duminică, în deplasare, în faţa echipei similare a Luxemburgului, scor 70-73 (40-44), în primul meci contând pentru grupa B a precalificărilor pentru Campionatul European din 2025.

133 afișări
Imaginea articolului România învinge Luxemburg în preliminariile FIBA EuroBasket 2025

România a început slab, luxemburghezii conducând în primul sfert chiar cu 14 puncte (16-2). În sfertul doi, echipa condusă de nou numitul antrenor principal Dragan Petricevici a egalat, după care nu a mai cedat conducerea, cu toate că meciul a fost strâns, tricolorii neavând mai mult de 7-8 puncte avans.

Coşgheterul României a fost Richard, cu 16 puncte, în timp ce Laurent a marcat 19 puncte pentru gazde.

În grupa B se mai află şi Albania, care conduce momentan grupa, tot cu o victorie în faţa Luxemburgului, dar cu un coşaveraj mai bun.

Jocurile au loc în dublă manşă, în sistem fiecare cu fiecare, programul tricolorilor continuând cu meciul cu Albania, pe 24 februarie 2022, pe teren propriu, urmat de returul cu Luxemburg, în 30 iunie, şi apoi deplasarea în Albania, ultimul meci în grupă, pe 3 iulie

După prima fază a precalificărilor, din care trec mai departe ocupantele primului loc, din cele 3 grupe, plus cea mai bună echipă de pe locul doi, urmează faza a doua, care va avea loc în a doua jumătate a anului viitor şi în luna februarie, din 2023.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici