România - Kosovo 2-0, meci pe care naţionala a riscat să îl piardă la masa verde / Jocul a fost întrerupt de un banner cu tentă politică / Tricolorii au evoluat o repriză cu om în plus şi au irosit un penalty

  • Naţionala de fotbal a României s-a desprins pe final (minutele 83 şi 90+3) în meciul cu Kosovo, de pe Arena Naţională, din preliminariile EURO 2024, joc început marţi şi terminat miercuri.
  • Partida a fost marcată de incidentele din tribune, care au dus la întreruperea partidei de către arbitru.
  • În clasamentul grupei, România este pe locul 2, cu 12 puncte, devansată de Elveţia (14p), dar în faţa Israelului (11p).
10233 afișări
Imaginea articolului România - Kosovo 2-0, meci pe care naţionala a riscat să îl piardă la masa verde / Jocul a fost întrerupt de un banner cu tentă politică / Tricolorii au evoluat o repriză cu om în plus şi au irosit un penalty

Meciul România - Kosovo, întrerupt de spectatori. Echipele, trimise la vestiare

ROMÂNIA - KOSOVO 2-0
N. Stanciu (83), Mihăilă (90+3)

FINAL

Min. 90+3 - GOL România, înscrie Mihăilă: 2-0.

Min. 88 - Ratare Moruţan.

Min. 87 - Se joacă cu garda jos. Dublă ratare Kosovo. Alibec putea lovi pe contră, dar era în ofsaid.

Min. 83 - GOL ROMÂNIA. A marcat Nicolae Stanciu: 1-0.

Min. 80 - Trec minutele, iar golul nu pică în poarta vizitatorilor. Proaspătul Olaru a intrat în locul lui Cicâldău.

Min. 75 - România n-are ocazii mari şi nu construieşte într-o viteză care să destabilizeze adversarul. Au intrat Moruţan şi Mihăilă, au ieşit Hagi şi Coman.

Min. 63 - România forţează ofensiv. Iese Burcă, intră Răzvan Marin.

Min. 61 - Stanciu ratează penalty-ul. Apără portarul kosovar.

Min. 58 - Penalty dictat pentru România. Lovitura a fost scoasă de Coman.

Min. 55 - România stă sus, dar fără mari ocazii. Kosovo betonează defensiva, cu două schimbări.

Min. 48 - Tocmai Alibec, proaspăt intrat pe teren, ameninţă poarta adversă cu un şut. După Elveţia - Andorra 3-0 şi Israel - Belarus 1-0, clasamentul grupei aruncă România, la scorul de 0-0, pe locul 3, care nu duce la turneul final:

Grupa I: 1. Elveţia (14p), 2. Israel (11p), 3. România 10p), 4. Kosovo (5p), 5. Belarus (4p), 6. Andorra (2p).

Min. 46 - România forţează cu Alibec, care îl substituie pe Puşcaş.

PAUZĂ

Elveţia a făcut 3-0 cu Andorra (ultimele două goluri au fost semnate de Xhaka - 84 şi de Shaqiri - 90+2, ultimul din penalty). Israel, 1-0 acasă cu Belarus, cu un gol în prelungiri (Kanichowsky - 90+3).

S-au acordat 6 galbene în prima parte: Burcă şi Puşcaş (va fi suspendat pentru următorul joc al naţionalei), de la noi, respectiv Berisha, Muriqi (două) şi Rrahmani - de la vizitatori.

Min. 42 - Kosovo rămâne în 10. Muriqi, vedeta oaspeţilor, a văzut cartonaş roşu şi a fost eliminat. A luat al doilea „galben” pentru un cot aplicat lui Screciu.

Min. 40 - Ocazie mare pentru Kosovo. Rămâne 0-0.

Min. 37 - Coman cere penalty.

Min. 29 - Meciul a luat foc şi pe teren, după ce peluza s-a potolit: Muriqi, aproape de gol, Drăguşin a scos de pe linia porţii. Burcă greşise o pasă înapoi, trimisă către Moldovan, dar ajunsă la atacantul de la Mallorca, Muriqi.

Min. 26 - România a ieşit cu altă faţă de la vestiare. Bancu trage şi el pe lângă, la fel ca Ianis, acum 3 minute. Tricolorii sunt mai decişi în jumătatea adversă de teren. În Elveţia, gazdele au deschis scorul: 1-0 cu Andorra. A punctat Itten (49).

Min. 23 - Ianis Hagi trage pe lângă poartă, din unghi.

Min. 19 - S-a reluat jocul, după ce jucătorii ambelor formaţii au făcut scurte mişcări de încălzire. Spiritele par să se fi potolită în peluză.

A trecut mai bine de 30 de minute, iar jocul nu a fost reluat. În celălalte meciuri din grupa României, la pauză, Elveţia - Andorra 0-0 şi Israel - Belarus 0-0.

România a primit un ultim avertisment, s-a anunţat de la staţia de amplificare de către crainic. La un alt incident, meciul va fi suspendat, iar România va pierde la masa verde şi este pasibilă de sancţiuni drastice.

Preşedintele FRF Răzvan Burleanu a coborât la vestiare butonând telefonul mobil. Cei din „Uniţi sub tricolor”, huiduiţi de ceilalţi spectatori. Sunt circa 30.000 de oameni pe „Arena Naţională”.

La oficială, printre alţii, se află fostul ministru de Interne Lucian Bode. Hagi, Lobonţ, Marica, Dănciulescu, Lupu sunt printre spectatorii VIP.

Min. 18 - Fanii au aprins torţe, FRF va fi, probabil, amendată de UEFA. Suporterii din facţiunea „Uniţi sub tricolor” au afişat bannerul „Kosovo e Serbia”. Stanciu, în calitate de căpitan, a mers să-i potolească pe oamenii din peluză. Arbitrul a decis întreruperea partidei şi a trimis echipele la vestiare.

Min. 10 - Primele 10 minute au trecut fără faze de poartă. Primul şut pe poartă l-au avut oaspeţii. Burcă a luat galben, la faza de dinainte.

Min. 1 - A început jocul, cu posesie România. Moment de reculegere pentru victimele cutremurului din Maroc.

///////////////////////////////////

Echipa de start a confruntării are următoarea componenţă:

Portar 12. Moldovan – 2. Raţiu, 3. Drăguşin, 5. Screciu, 8. Cicâldău, 9. Puşcaş, 10. Stanciu-cpt., 11. Bancu, 14. Hagi, 15. Burcă, 20. Coman. Selecţioner: Edward Iordănescu

Rezerve: 1. Târnovanu, 16. Aioani – 4. Rus, 6. M. Marin, 7. Alibec, 13. Mihăilă, 17. Bîrligea, 18. R. Marin, 19. Olaru, 21. Moruţan, 22. Camora, 23. Sorescu

Echipe probabile:

România: H. Moldovan - Raţiu, Drăguşin, A. Burcă, Camora - Olaru, R.Marin, N.Stanciu - I. Hagi, Alibec, Mihăilă
Rezerve: Aioani, Târnovanu, Sorescu, A. Rus, Bancu, Screciu, M. Marin, Cicâldău, Moruţan, G. Puşcaş, Fl. Coman, Bîrligea
Selecţioner: Edward Iordănescu

Kosovo: Muric - Vojvoda, Amir Rrahmani, Aliti, Pagarada - B.Berisha, Loshaj, Muslija, Zhegrova - Muriqi, Rashica
Rezerve: Ujkani V. Bekaj I. Beka Dresevic Hadergjonaj Fazliji E. Krasniqi Zeneli Zeqiri V. Berisha Korenica Albion Rrahmani
Selecţioner: Primoz Gliha

Stadion: Arena Naţională
Arbitru: Willy Delajod // Asistenţi: Erwan Finjean, Philippe Jeanne
Arbitru VAR: Benoît Millot // Asistent VAR: Stéphanie Frappart (toţi din Franţa)

ACTUALIZARE. 

Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară pentru Transport Public Bucureşti – Ilfov (TPBI) a dispus ca liniile 40, 55, 86, 90, 102, 104 şi 335 să funcţioneze cu un program de circulaţie prelungit până la ora 00.30 în seara zilei de marţi, 12.09.2023, pentru a asigura transportul spectatorilor care asistă la meciul de fotbal România – Kosovo, programat pe „Arena Naţională”.

De asemenea, în ziua de marţi, 12.09.2023, începând cu ora 15.00, la dispoziţia Brigăzii Rutiere de Poliţie, liniile care au capătul la „Arena Naţională” vor fi deviate astfel:

- Liniile de troleibuz 86 şi 90 vor funcţiona pe traseele de bază între terminalele „Dridu”, respectiv „Mircea Vulcănescu” şi intersecţia Str. Vatra Luminoasă/ Str. Tony Bulandra, apoi pe un traseu modificat pe ambele sensuri pe Str. Tony Bulandra, cu întoarcere în Depoul Vatra Luminoasă;

- Linia de autobuz 143 va funcţiona pe traseul de bază între terminalul „Bucur Obor” şi intersecţia Str. Baicului/ Şos. Pantelimon, apoi pe un traseu modificat pe Şos. Pantelimon, Bd. Ferdinand, Bd. Gării Obor, până la terminalul „Baicului” (capătul liniilor 69, 85 şi 382), cu întoarcere pe Str. Baicului, Str. Paharnicul Turturea, Str. Dumitru Slugeru, apoi traseul actual.

/////////////////////////

La jumătatea preliminariilor, România e pe loc calificabil, doi, cu un punct deasupra Israelului şi la două lungimi distanţă de liderul Elveţia.

Pe site-ul UEFA a fost publicat lotul de jucători pentru acest meci. Cristi Manea (accidentat), Racoviţan şi Tudor Băluţă nu au fost opriţi pentru partida de diseară.

România lui Edward Iordănescu vine după o partidă în care a dezamăgit, doar 1-1 cu Israel, acasă, meci în care a fost dominată după pauză.

În schimb, Kosovo a remizat acasă, 2-2, cu Elveţia.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici