România, la a doua victorie la CM de handbal din China

Naţionala de handbal feminin a României a obţinut duminică, la Suzhou, cea de-a doua victorie la Campionatul Mondial din China, în faţa Japoniei, scor 37-28 (17-17), în meci contând pentru grupa preliminară C.

15 afișări
Imaginea articolului România, la a doua victorie la CM de handbal din China

Cristina Neagu (s) şi Carmen Amariei (Imagine arhivă: Mediafax Foto)

Condusă de nipone, România a marcat primul gol după doar cinci minute, prin Carmen Amariei (2-1).

Au urmat momente de degringoladă în jocul României, ratările tricolorelor, dar şi apărarea agresivă şi avansată a adversarelor, contând în economia primului sfert de oră al partidei.

Ratări de la 7 metri sau în situaţii de "unu la unu" cu portarul l-au exasperat pe antrenorul Radu Voina, care a fost nevoit să ceară time-out, când Japonia se detaşase la trei goluri (7-4, min. 14).

Egalarea a venit abia în minutul 19, după două contraatacuri ale Ionelei Stanca, 10-10, pentru ca la pauză tabela să arate tot echilibrul, 17-17, după o primă repriză în care jocul Japoniei a surprins România în ambele faze.

În partea a doua, jucătoarele antrenate de Radu Voina au fost mai concentrate în faza de finalizare, dar şi în apărare, astfel că România a dominat treptat confruntarea (20-24, min. 39 şi 21-27, min. 44).

Portarul Paula Ungureanu a "tăiat" entuziasmul japonezelor, care au cedat şi fizic după 40 de minute. Finalul a aparţinut tricolorelor, care s-au impus cu 37-28, însă căderile din jocul lor dau de gândit antrenorilor Voina şi Caba în perspectiva adevăratelor dispute pentru supremaţia din grupa C, cu Ungaria şi Norvegia.

Marcatoarele României au fost Puşcaşu 9 goluri, Amariei 6, Stanca 6, Neagu 4, Manea 3, Moldovan 3, Vărzaru 2, Vădineanu 2, Nechita 2, în timp ce pentru echipa niponă s-au remarcat Uegaki 8 goluri, Sakugawa, Arihama şi Fujii, câte 5 goluri.

În partida de debut în grupa de la Suzhou, tricolorele au învins Chile, cu 51-17 (20-7), acumulând astfel patru puncte din patru posibile.

Clasamentul grupei C, după două partide, este condus de România (golaveraj plus 43), Ungaria (plus 42), şi Norvegia (plus 26), toate cu câte patru puncte, urmate de Tunisia, Japonia şi Chile (toate cu zero puncte).

În meciurile disputate duminică s-au înregistrat rezultatele:

Grupa A: Congo-Germania 23-36; Brazilia-Suedia 23-26; Danemarca-Franţa 24-16

Grupa B: Austria-Australia 45-10; Ucraina-Angola 20-28; Thailanda-Rusia 8-45

Grupa C: Chile-Ungaria 14-48; Tunisia-Norvegia 25-36; Japonia-România 28-37

Grupa D: Coasta de Fildeş-Coreea de Sud 26-35; Argentina-Spania 15-33; Kazahstan-China 13-25.

Conform regulamentului, primele trei echipe clasate din grupa A, împreună cu primele trei echipe din grupa B, vor forma prima grupă principală, iar cele din grupa C, împreună cu cele din D, vor forma a doua grupă principală.

În semifinale se vor califica echipele clasate pe primele două locuri în grupele principale. Semifinalele vor avea loc în 18 decembrie, iar finalele CM din China sunt programate în 20 decembrie.

Campioana mondială en-titre este Rusia, care în finala ediţiei din 2007 (Franţa) a învins Norvegia, cu 29-24, în timp ce medalia de bronz a revenit Germaniei, care a dispus de România în finala mică, la limită, scor 36-35.

Naţionala României este singura din istoria handbalului feminin care a participat la toate ediţiile Campionatului Mondial, începând cu 1957, având un bilanţ de o medalie de aur (1962) şi două de argint (1973 şi 2005).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici