Serena Williams a fost eliminată în turul al II-lea la Cincinnati

Serena Williams (36 de ani, 27 WTA) a fost eliminată în turul al doilea al turneului de la Cincinnati, marţi noapte, de către cehoaica Petra Kvitova (28 de ani, 6 WTA), scor 3-6, 6-2, 6-3, şi va ataca US Open cu un singur meci câşţigat în sezonul de hard nord-american.

2594 afișări
Imaginea articolului Serena Williams a fost eliminată în turul al II-lea la Cincinnati

Serena Williams a fost eliminatăîn turul al II-lea la Cincinnati

Foarte convingătoare în victoria din prima rundă, 6-1, 6-2 cu Daria Gavrilova, marea campioană americană nu a mai găsit acelaşi ritm şi contra unei adversare, Petra Kvitova, aflată într-o zi foarte bună. Fost lider mondial, cehoaica a făcut două break-uri în primul set şi l-a câştigat, 6-3, după doar 34 de minute. Băgată în corzi de loviturile foarte puternice ale adversarei, Serena şi-a revenit în manşa a doua, a aplicat acelaşi tratamet, set câştigat cu dublu break, şi, după 3-6 şi 6-2 s-a intrat în decisiv. Acolo, sora mai mică a familiei Williams a început cu break, dar Kvitova a răspuns imediat şi, la 3-2, a rupt echilibrtul definitiv: break urmat de două game-uri de serviciu şi meci închis la finalul a fix două ore de joc, scor 6-3, 2-6, 6-3.

A fost doar a doua victorie obţinută de cehoaică în cele şapte meciuri directe cu Serena, a cărei perioadă proastă de după Wimbledon continuă. Dacă Kvitova se pregăteşte pentru un meci cu Kristina Mladenovic (Franţa, 57 WTA) în turul al treilea, Serenei nu-i rămâne decât să se prezinte la US Open cu un singur meci câştigat în US Open Series, cu Daria Gavrilova.

Pliskova a rupt blestemul

Înainte ca Serena să-şi facă bagajele şi să plece spre casă, lumea tenisului feminin a fost martoră la stoparea uneia dintre cele mai greu de înţeles dominări. Marţi, Karolina Pliskova (Cehia, 6 WTA) a reuşit, în sfârşit, să o învingă pe poloneza Agnieszka Radwanska (30 de ani, 38 WTA). Cehoaica a profitat de suprafaţa rapidă de la Cincinnati, şi-a pus în valoare seriviciul excepţional, iar detaliul a ajutat-o să câştige clar, scor 6-3, 6-3.

Pentru Pliskova, victoria are o însemnătate aparte deoarece a venit după şase ani, şapte meciuri şi 14 seturi pierdute consecutiv în faţa adversarei. Indiferent că a jucat pe zgură, iarbă, ciment sau în sală, Pliskova fusese de fiecare dată învinsă de manieră clară de Aga, începând cu 2012, şi nu reuşise, în 14 seturi, decât să împingă o manşă în tiebreak, în 2016, pe zgura de la Stuttgart.

Semifinalistă în 2017, Pliskova va juca în turul al treilea cu bielorusa Arina Sabalenka (20 de ani, 34 WTA), cea care a oferit o mare surpriză în primul tur, când a eliminat-o, 4-6, 6-3, 6-4 pe britanica Johanna Konta.

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici