Serena Williams bate cu pumnul în masă în cazul Shuai Peng: „Nu putem rămâne tăcuţi”

Lumea tenisului mondial este preocupată de soarta jucătoarei de tenis Peng Shuai, despre care nu se mai ştie nimic, după acuzele că ar fi fost abuzată sexual de un fost înalt oficial chinez.

2134 afișări
Imaginea articolului Serena Williams bate cu pumnul în masă în cazul Shuai Peng: „Nu putem rămâne tăcuţi”

Serena Williams bate cu pumnul în masă în cazul Peng Shuai: „Nu putem rămâne tăcuţi”

Serena Williams şi-a luat în serios rolul de lider în circuitul feminin. „Sunt devastată şi în stare de şoc de ştirile care circulă. Sper că este în siguranţă şi că va fi găsită cât mai curând posibil”, a scris Serena pe Twitter referindu-se la situaţia sportivei Shuai Peng, jucătoare de tenis.


Serena a postat şi o fotografie cu Peng cu hashtag-ul #WhereIsPengShuai. A adăugat: „Tot ceea ce i se întâmplă trebuie clarificat, nu putem rămâne tăcuţi. Îţi trimit gândurile mele ţie şi ale familiei tale în acest moment dificil”.

Nu există ştiri de câteva zile despre jucătoarea chineză în vârstă de 35 de ani, care a câştigat şi dublu la Wimbledon şi la Roland Garros. Dispariţia a avut loc după ce ea l-a denunţat pe fostul vicepreşedinte Zhang Gaoli pentru abuz sexual.

China i-a blocat contul japonezei Osaka

Acuzaţia a fost făcută pe Weibo, cea mai folosită reţea de socializare din China. Miercuri, a apărut un e-mail scris de Peng Shuai lui Steve Simon, preşedintele WTA, în care jucătoarea de tenis şi-a calificat acuzaţiile anterioare drept „false” şi susţinea că „a fost acasă să se odihnească”. De la început, veridicitatea mesajului a fost pusă la îndoială.

Şi nipona Naomi Osaka a intervenit. Fostul număr 1 mondial a cerut aflarea adevărului şi vrea dreptate pentru Peng. A făcut-o folosind tot reţeaua Weibo. Reţeaua de socializare - cu aproximativ 600 de milioane de utilizatori înregistraţi, un fel de Twitter chinezesc -, a ascuns apoi profilul japonezei.Totul s-ar fi făcut la ordinul Chinei.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici