Site-ul FRF, spart de către hackeri albanezi. Poliţia Română s-a autosesizat şi face cercetări - FOTO

Poliţia Română s-a autosesizat şi face cercetări după ce site-ul Federaţiei Române de Fotbal (FRF) a fost atacat de hackeri, marţi după-amiază, afişând un motto al suporterilor albanezi, steagul Albaniei şi un video motivaţional, anunţă oficiali din cadrul instituţiei.

7038 afișări
Imaginea articolului Site-ul FRF, spart de către hackeri albanezi. Poliţia Română s-a autosesizat şi face cercetări - FOTO

Site-ul FRF a fost spart de către hackeri albanezi. Poliţia Română s-a autosesizat şi face cercetări

Poliţia Română, prin specialiştii de la Direcţia de Combatere a Criminalităţii Organizate (DCCO), face verificări în legătură cu posibile fapte de acces neautorizat la un sistem informatic şi alterarea integrităţii datelor informatice, anunţă oficiali din cadrul instituţiei. Aceleaşi surse precizează că poliţia s-a autosesizat "în urma informaţiilor apărute în media centrală, cu privire la un atac cibernetic asupra site-ului Federaţiei Române de Fotbal(FRF)".

Hackerul s-a intitulat "nofawkX-al" şi a publicat chiar şi adresa lui de e-mail. Redăm mai jos mesajul complet de pe prima pagină a site-ului frf.ro, care a fost însoţit de un video de pe Youtube cu titlul "Romania vs Albania Motivational Promo 2016":

"Hacked by nofawkX-al

OFFICIAL WEBSITE OF ROMANIA FOOTBALL FEDERATION

Red And Black I Dress, Eagle On My Chest, Keep My Head Up For The Flag I Die, It's Good To Be Albanian"

Versurile reprezintă refrenul melodiei "Albanian" a formaţiei Etno Engjujt şi se traduc "În roşu şi negru mă îmbrac, un vultur am pe piept, ţin capul sus, pentru steag mor, este bine să fii albanez".

Problema nu a fost remediată până în prezent de către administratorii site-ului Federaţiei Române de Fotbal.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici