Sorin Răducanu: La alegeri se vor face toate potlogăriile pentru ca voturile să se ducă la Gică Popescu

Candidatul la preşedinţia Federaţiei Române de Fotbal Sorin Răducanu a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, că la alegerile din 5 martie "se vor face toate potlogăriile posibile şi imposibile" pentru ca voturile să ajungă la Gheorghe Popescu.

151 afișări
Imaginea articolului Sorin Răducanu: La alegeri se vor face toate potlogăriile pentru ca voturile să se ducă la Gică Popescu

Sorin Răducanu: La alegeri se vor face toate potlogăriile pentru ca voturile să se ducă la Gică Popescu (Imagine: Marius Ţone/Mediafax Foto)

"În ceea ce priveşte procedura de vot, sunt convins că se vor face toate potlogăriile posibile şi imposibile ca să îl favorizeze pe Popescu şi voturile să se ducă în direcţia lui. Nu ştiu dedesubturile, Avram şi Puşcaş se pricep, ei mai ştiu. Am auzit şi eu de la ei. De asta spun că sunt convins că vor exista probleme la alegeri. Pentru Mircea Sandu este o problemă delicată, pentru că altfel nu se implica în modul ăsta brutal în campania electorală a lui Gică Popescu. Bănuiesc că el îşi joacă ultima carte. El are un dosar foarte, foarte greu, şi trage cu dinţii să rămână a federaţie. Am auzit că i s-a pregătit şi un birou. Iar el nu are nevoie de unul ca mine să îi sufle în ciorbă şi să îi facă probleme. Deci nu se pune problema să îl păstrez preşedinte de onoare pe Mircea Sandu dacă voi câştiga", a spus fostul fotbalist.

Răducanu susţine că fotbalul românesc are nevoie de o schimbare deoarece sistemul implementat de Mircea Sandu este "înconjurat de o mafie". "După felul în care a condus în ultimii ani sunt îndreptăţit să numesc sistemul Sandu, sistemul SS. Nu au fost numai contraperformanţe, ci ci performanţe, dar să nu se uite că acele calificări la turneele finale au fost înfăptuite de o generaţie aparţinând lui Ceauşescu, dacă pot să mă exprim aşa, adică unei alte societăţi. Dar nu poţi să joci cu Hagi sau Popescu până în 2018 sau 2020, şi din cauza asta au fost neglijate centrele de copii şi juniori. Sistemul SS s-a înconjurat în anii '90 de o mafie a fotbalului românesc formată din fraţii Becali, Dan Alban, Cornel Dinu, Gino Iorgulescu şi ceilalţi care au mai derivat din ei. Fotbalul este al tuturor românilor. Poate ziceţi că sunt comunist, şi nici nu mă deranjează. Dar dacă eram comunist nu fugeam în '86 în Germania când eram ofiţer la Dinamo şi câştigam 25.000 de lei pe lună, aveam legitimaţia în buzunar şi nu mă deranja nimeni. Şi eu totuşi am fugit în Germania. Nu ştiu câţi dintre români ar fi făcut aşa ceva. Dar cel mai important lucru este cinstea. Becali înainte să fie milionar şi mare şmecher de România, cum se spune, nu avea una de un leu. A venit cu 40 de mărci în buzunar. Şi alea împrumutate de la Emil Dulău", a spus Sorin Răducanu.

El a adăugat că în situaţia în care va câştiga alegerile va dispune realizarea unui audit la FRF, iar apoi va chema procurorii DNA. "Dacă ajung la federaţie voi face un audit financiar şi voi chema DNA-ul pentru că eu nu vreau să am probleme cu justiţia pentru ce au făcut alţii. Nu să-mi lase mie îngropate nişte bombe în spate la federaţie şi să vină DNA-ul la mine. De aia eu nu voi avea nimic de ascuns, totul va fi transparent", a precizat fostul jucător al echipei Dinamo.

Candidatul la şefia FRF susţine că partida Dinamo - Viitorul Constanţa, încheiată cu scorul de 1-2 (1-0), este "dubioasă", lăsând să se înţeleagă faptul că a fost aranjată pentru pariuri. "Din punct de vedere politic nu mă recomandă nimeni şi nici nu am nevoie să mă recomande cineva. Eu spun, eu nu am cum să tac. Când este o cotă de 40-50 la pariuri la meciul Dinamo - Viitorul, pentru 1 pauză, 2 final... şi vezi că Dinamo conduce cu 1-0 până în minutul 80 ca să nu cârâie tribuna, iar apoi vine un autogol şi un 11 metri în ultimele minute... Eu zic că e dubios şi dă de bănuit. Văd că pe oamenii ăştia nici ghilotina nu îi sperie. Cum poţi ca şi acum, când totul se clatină, să mai faci aşa ceva? O să urmăresc şi Steaua - Dinamo, dar Steaua are o echipă mai bună acum, recunosc. Bine, au fost vorbe în trecut şi la Steaua - Dinamo. Că or fi aranjamente, că nu or fi, o să spun după meci, dar nu prea cred", a explicat candidatul.

Sorin Răducanu a menţionat că nu va colabora la conducerea FRF cu niciunul dintre oamenii din echipa lui Gheorghe Popescu. "Nu voi lua niciun om din echipa lui Popescu. Şi vă spun şi de ce. Păi Gică Hagi e în conflict de interese, nu are cum să fie patron şi să fie şi la FRF. Hagi fură jucători, cum mi-au spus directorii liceelor cu profil sportiv. În plus, Hagi uită de un virament în contul clubului Viitorul Constanţa în februarie 2013 în valoare de 800.000 de euro. Virament făcut de Nicușor Constantinescu, şeful Consiliului Judeţean Constanţa care este acuzat printre altele pentru sponsorizări ilegale la cluburile sportive. Şi se poate face uşor legătura. Apoi Ilie Dumitrescu şi Bogdan Stelea, ei sunt oamenii lui Becali. Ilie Dumitrescu a fost pus de Becali antrenor la câteva echipe, dar nu a stat mai mult de 2-3 luni. Iar Stelea unde a fost antrenor? Tot zero. Acuma fost pus la lotul tineret, acolo e cel mai călduţ, va sta ca Săndoi 7 ani şi nu va califica echipa la niciun turneu final. Şi asta este echipa lui Popescu. Da, ai fost fotbalist bun, dar asta nu înseamnă că eşti şi conducător sau antrenor bun", a mai afirmat Răducanu.

La alegerile pentru preşedinţia FRF care vor avea loc în cadrul Adunării Generale din 5 martie, vor participa şase candidaţi: Gheorghe Popescu, Gheorghe Chivorchian, Vasile Avram, Marcel Puşcaş, Răzvan Burleanu şi Sorin Răducanu. Altor doi candidaţi, Paul Zarna şi Octavian Popescu, le-au fost respinse dosarele deoarece nu au îndeplinit condiţiile obligatorii din statutul FRF.

Actualul preşedinte al Federaţiei Române de Fotbal, Mircea Sandu, a anunţat că nu mai doreşte încă un mandat la şefia instituţiei, dar a precizat că îl sprijină la alegeri pe Gheorghe Popescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici