Tehnologia pe linia porţii va putea fi folosită doar la unele meciuri, după dorinţa organizatorilor

Organizatorul unui turneu va putea alege ca tehnologia pe linia porţii (GLT) să fie folosită la toate meciurile sau doar la unele partide, a decis, sâmbătă, International Board (Ifab), organismul FIFA care se ocupă de regulile jocului.

128 afișări
Imaginea articolului Tehnologia pe linia porţii va putea fi folosită doar la unele meciuri, după dorinţa organizatorilor

Tehnologia pe linia porţii va putea fi folosită doar la unele meciuri, după dorinţa organizatorilor

"Ifab a estimat că este de competenţa organizatorilor fiecărei competiţii să decidă dacă GLT trebuie să fie folosită la toate meciurile sau la anumite partide", se arată într-un comunicat al Ifab, dat publicităţii la finalul celei de-a 127-a adunări generale a forului.

International Board a autorizat pentru prima dată în luna iulie folosirea GLT. Sistemul a fost experimentat la Campionatul Mondial al cluburilor, în decembrie 2012, însă la competiţia respectivă nu a existat nicio fază litigioasă privind depăşirea sau nu a liniei porţii.

Astfel, Ifab a decis ca organizatorii competiţiilor să fie cei care să autorizeze "redifuzarea fazelor litigioase de pe linia porţii, pe monitoare şi/sau pe ecrane uriaşe pe stadioane".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici