Toyota se retrage din Formula 1

Constructorul japonez Toyota a anunţat, miercuri, retragerea cu efect imediat din Campionatul Mondial de Formula 1, pentru a reduce costurile în contextul crizei economice.

26 afișări
Imaginea articolului Toyota se retrage din Formula 1

Toyota se retrage din Formula 1 (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Toyota a decis să se retragă din Formula 1", se arată într-un comunicat, în care sunt menţionate "condiţii economice dificile".

Toyota anunţase deja în iulie că renunţă la găzduirea Marelui Premiu de Formula 1 al Japoniei, începând din 2010, pe circuitul de la Muntele Fuji, tot din motive financiare.

Japonezii au pus capăt şi colaborării cu echipa britanică Williams, căreia îi furniza motoare din 2007. Cele două echipe au anunţat, în octombrie, că au luat această decizie de comun acord.

Renunţarea Toyotra vine la două zile după retragerea fabricantului japonez de pneuri Bridgestone, furnizor unic al Formulei 1, la finalul sezonului 2010, din cauza situaţiei economice.

Toyota a terminat sezonul 2009 pe locul cinci în clasamentul constructorilor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici