Trei cluburi sancţionate de UEFA pentru rasism

Cluburile Honved Budapesta (Ungaria), Lech Poznan şi Piast Gliwice (Polonia) au fost sancţionate de UEFA pentru comportamentul rasist al fanilor la meciurile din Liga Europa, informează uefa.com.

150 afișări
Imaginea articolului Trei cluburi sancţionate de UEFA pentru rasism

Trei cluburi sancţionate de UEFA pentru rasism (Imagine: Shutterstock)

Honved Budapesta va juca fără spectatori următoarele două meciuri şi va plăti o amendă de 50.000 de euro, pentru "comportament şi scandări rasiste" ale fanilor.

Clubul Lech Poznan a fost sancţionat pentru "comportament rasist şi afişarea unui banner rasist". "Stadionul echipei Lech va fi parţial închis, în special peluza fanilor ultras a echipei poloneze, la următoarea întâlnire din competiţiile UEFA de pe teren propriu" şi va plăti o amendă de 5.000 de euro, a precizat UEFA.

Gruparea Piast a primit aceleaşi sancţiuni ca şi Lech Poznan.

UEFA a reamintit că "aplică o politică de toleranţă zero faţă de rasism şi discriminarea din teren şi tribune".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici